You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Catalina Ponor, purtator de drapel al Echipei Olimpice a Romaniei la Rio 2016

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman a decis ca gimnasta Catalina Ponor sa fie purtator de drapel al Echipei Olimpice a Romaniei care va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

CEx al COSR a aprobat propunerea Federatiei Romane de Gimnastica (FRG) care a desemnat-o pe Catalina Ponor sa reprezinte Romania in concursul olimpic feminin individual de gimnastica artistica. Ponor a fost aleasa dintr-o lista care i-a mai continut pe Marian Dragulescu, Simona Halep, Cristina Neagu si Alin Moldoveanu.

Catalina Ponor este cel mai titrat component al Team Romania care va face deplasarea la Rio (trei medalii de aur, o medalie de argint si una de bronz la Jocurile Olimpice) si se afla la a treia participare la JO.

De asemenea, Larisa Iordache va merge la  Rio 2016 in calitatea de “sportiv inlocuitor in caz de accidentare” pentru a o putea inlocui pe Catalina Ponor in cazul unei accidentari.

Celelalte sporturi unde au fost acceptati sportivi cu statut de rezerva si partener de antrenament (din punct de vedere al sistemului de acreditare si inscriere la JO) sunt la judo - o sportiva si un sportiv (parteneri de antrenament), la  handbal -  o sportiva (rezerva), la spada feminin - o sportiva (rezerva) si la  canotaj - o sportiva (rezerva). 

Pe baza ultimelor instructiuni primite de la Agentia Mondiala Anti Doping (WADA), comisia de specialitate de pe langa Agentia Nationala Antidoping (ANAD) a decis sa ridice suspendarea atletei Claudia Stef si canoistilor Leonid Valentin Carp si Stefan Andrei Strat (C2 - 1000 m), astfel CEx al COSR a hotarat includerea lor in Echipa Olimpica.

COSR va face demersurile oficiale catre Federatia Internationala de Kaiac-Canoe (ICF) pentru a accepta inscrierea si participarea celor doi la  Rio 2016.

Tot astazi s-au aprobat normele financiare pentru participarea la Jocurile Olimpice RIO 2016, dar si contractele de participare la Jocurile Olimpice RIO 2016 cu fiecare membru al Echipei Olimpice si cu federatiile sportive nationale de specialitate.

CEx a decis si participarea la Festivalul Olimpic al Tineretului European 2017:

- Editia de iarna – Erzurum (Turcia), 11-18 februarie

- Editia de vara – Gyor (Ungaria), 23-29 iulie

Un alt punct de pe ordinea de zi a vizat aprobarea finantarii de catre COSR a programului de pregatire pentru participarea la FOTE Erzurum pentru patinaj artistic si short-track. Avand in vedere faptul ca FR Patinaj nu indeplineste conditiile de a fi finantata de catre MTS si COSR, programul de pregatire va fi finantat de COSR prin cluburile la care sunt legitimati sportivii.

Galerie foto