• BCR

Stiri

22 iunie 2016 Ziua Olimpica 2016, la Sirnea

Cu ocazia editiei din acest an a Zilei Olimpice, la Sirnea, in comuna Fundata din judetul Brasov, vor avea loc numeroase manifestari cultural-sportive, maine, joi, 23 iunie a.c., cu incepere de la ora 9:30.  „Stafeta culorilor olimpice” - actiune ajunsa la cea de-a XXXIV-a ediție, Crosul „Ziua Olimpica” și concursul „Pentatlon Olimpic Scolar pentru Mileniul III” sunt doar cateva dintre actiunile care se vor desfasura in cadrul evenimentului organizat de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Academia Olimpica Romana (AOR), AOR Filiala Brasov si partenerii locali - Directia Judeteana pentru Sport Brasov, Primaria Comunei Fundata, Asociatia Pro Sirnea si Scoala Gimnaziala Sirnea.

La Crosul „Ziua Olimpica” vor putea participa iubitori de sport cu varsta minima de 7 ani, intrecerile  urmand a avea loc pe cinci categorii de varsta pe urmatoarele distante:

  • 1000 m, pentru participanti cu varste intre 7 si 10 ani,
  •  2000 m (11-14 ani),
  • 3000 m (15-18 ani),
  •  4000 m (19-30 ani),
  •  distanta de alergare optionala (peste 30 ani).
Inscrierile la cros se vor face in curtea Scolii Gimnaziale din Sirnea, pe baza unei copii dupa buletin sau certificat de nastere si aviz medical, in intervalul orar 8.30 si 9.30, cand este programat primul start. Plecarea va fi de la Monumentul Eroilor, iar sosirea va avea loc pe “Arena Olimpica”. 
Toti participantii vor primi tricouri, medalii si diplome de participare.

In aceeasi zi se vor desfasura tradiționalul velomaraton intre Brasov si Sirnea, cu plecare de la benzinaria din Soseaua Cristianului (Brasov) si sosire  pe “Arena Olimpica” din Sirnea, precum si un concurs de alergare pe 30 m plat, pe culoarele „Arenei Olimpice”, pentru toate categoriile de varsta.

Caminul cultural Sirnea va  gazdui o expozitie de arte vizuale, cuprinzand afise si fotografii olimpice, desene si picturi inscrise in concursul national de arte plastice „Jocurile Olimpice in imaginatia copiilor”.

Pe tot parcursul zilei, vor sustine momente artistice Ansamblul ,,Eftimos” , Orchestra de percutie a Liceului de Muzica din Brasov, Minigrupul folcloric Palatul Copiilor Brasov, Minigrupul folcloric Poiana Marului si Minigrupul folcloric Scoala Gimnaziala Fundata.

Va fi prezenta, in calitate de invitat special, atleta Maricica Puica - campioana olimpica la 3.000 m si detinatoare a medaliei de bronz la 1.500m, in cadrul Jocurilor Olimpice de la Los Angeles din 1984.