You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Inca trei romani calificati la JO

Jucatorii de tenis de masa Adrian Crisan si Bernadette Szocs, precum si inotatorul Norbert Trandafir s-au alaturat Echipei Olimpice care va reprezenta Romania la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din aceasta vara.

Federatia Internationala de Tenis de Masa (ITTF) a transmis confirmarea privind calificarea echipei feminine a Romaniei la Rio 2016, astfel ca Bernadette Szocs va participa la JO alaturi de Elizabeta Samara si Daniela Dodean Monteiro, calificate atat in probele individuale cat si cea pe echipe. Bernadette Szocs va evolua insa  numai in proba pe echipe.

De asemenea, ITTF a transmis confirmarea pentru calificarea la JO  in proba de simplu a lui Adrian Crisan, datorita locului ocupat in casamentul mondial.

Va fi pentru prima data cand Romania va fi reprezentata in competitia olimpica de tenis de masa de cinci sportivi, trei fete si doi baieti.

La Campionatele Europene de inot care s-au desfasurat la Londra, in Marea Britanie, in semifinalele probei de 50 m liber, Norbert Trandafir a realizat baremul A de calificare la Jocurile Olimpice cu timpul de 22.12 (baremul olimpic A fiind de 22.27).

In cadrul aceleiasi competitii,  Robert Glinta, deja calificat la JO, s-a clasat pe locul 6 la 100 m spate, iar la 100 m liber,  Marius Radu si Daniel Martin au ocupat locurile 25, respectiv 61.

In cadrul Cupei Mondiale de kaiac-canoe care a avut loc la Duisburg, dupa competitia de calificare olimpica, tandemul Leonid  Carp – Stefan Strat, proaspat calificat la JO, s-a clasat pe pozitia a doua la C2 - 1000 m, fiind devansat doar de echipajul Dmytro Ianchuk -Taras Mishchuk (Ucraina), campion european en-titre ai probei.

Galerie foto