You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Campionul olimpic la tir, Alin Moldoveanu: “Ma bucura obtinerea acestui wild-card si ceea ce imi propun este sa fac un concurs olimpic cat mai bun”

Campionul olimpic la tir, in proba de10 metri pusca aer comprimat, Alin Moldoveanu (33 ani) va participa la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, dupa ce Federatia Internationala de Tir Sportiv (ISSF) i-a acordat un wild-card, solicitat de catre Comitetul Olimpic si Sportiv Roman.

Aflat la Munchen, unde participa la etapa de Cupa Mondiala, Alin a fost luat prin surprindere de aceasta veste. “Nu ma asteptam  sa primesc acest wild-card, insa ma bucura acest lucru. Va fi a treia mea participare la Jocurile Olimpice si ceeace imi propun este sa fac un concurs olimpic cat mai bun la Rio. In acest sport este destul de greu sa vorbesti de medalii, totul poate depinde de concentrarea pe care o atingi in ziuafinalei, de forma de moment, de ziua pe care o prinzi. De aceea, imi doresc sa ating forma maxima in ziua respectiva si voi face totul pentru a realiza un concurs cat mai bun”, a declarat Alin.
Focsaneanul va concura sambata la Hochbruck Arena, la etapa de Cupa Mondiala la care participa 738 de sportivi din 88 de tari.

Pana la Jocurile Olimpice de la Rio, Alin va mai participa la doua competii, Cupa Mondiala de la Baku si un concurs la Novi Sad. “Chiar daca nu reusisem sa ma calific, pregatirea a fost liniara, programul a fost gandit pana dupa JocurileOlimpice de la Rio. Astfel, nu pot spune ca am pierdut cevadin pregatire. Concursurile pe care le voi avea pana la Rio vorfi pregatirea perfecta pentru competitie”, a declarat Moldoveanu.

Alin Moldoveanu beneficiaza de toata increderea si sprijinul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman care apreciazaeforturile sale constante, acesta fiind si unul dintre principalele motive pentru care a solicitat wild-card.

In luna februarie, la Europenele de la Gyor, Alin ratase si ultima sansa de calificare directa la Rio, dupa ce la finalul calificarilor s-a clasat pe 17,  ratand  intrarea in finala de 8.

Moldoveanu va participa la Rio la cea de-a treia sa editie a Jocurilor Olimpice, dupa Beijing 2008 si Londra 2012.

Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro se vor desfasura in perioada 5-21 august.

Galerie foto