You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Romanii au mai obtinut bilete pentru Rio in doua probe de canoe

La Duisburg, in Germania, in cadrul ultimei competitii europene de kaiac-canoe de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro,  tandemul Leonid Carp si Stefan Andrei Strat  a  castigat cursa de canoe dublu pe 1000 m (C2 - 1000 m), acelasi Leonid Carp impunandu-se si la canoe simplu pe 1000 m (C1 - 1000 m).  Astfel, romanii si-au asigurat prezenta la JO in ambele probe.

De astazi pana pe 27 mai a.c., la Astana, in Kazakhtan, va avea loc Campionatul Mondial de box rezervat intrecerilor feminine, ultima sansa pentru puguliste de a obtine calificarea la JO. Romania va fi reprezentata de cinci sportive: Lacramioara Perijoc (51 kg) si Marinela Radu (75 kg), care concureaza la categorii de greutate olimpice si incearca sa-si asigure participarea la JO, Steluta Duta (45-48 kg), Claudia Nechita (54 kg) si Elena Turcin (+81 kg), care participa la categorii neolimpice.

Tot  luna aceasta, intre 22 si 25 mai, la Lucerna (Elvetia), va avea loc ultima regata internationala la canotaj unde se vor putea obtine bilelete pentru Rio. Romania va fi reprezentata de echipajele  feminine de opt rame cu carmaci (8+), patru vasle (4x)  si dublu vasle categoria usoara (L2x).

In perioada 23 – 29 mai a.c., la Nottingham (Marea Britanie) se vor desfasura Campionatele Europene de tir cu arcul, competitie in cadrul careia va avea loc si turneul european de calificare la JO de la Rio unde Romania va fi reprezentata de Luminita Boros, Razvan Marcu, Andrei Danila si Daniel Ciornei.

Galerie foto