You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Echipa Olimpica a Romaniei si-a marit din nou efectivul pentru Rio de Janeiro

Ana Luiza Filiorianu, la gimnastica ritmica, Ion Panait si Ivan Guidea, la lupte, au obtinut saptamana trecuta calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din aceasta vara. Alti trei sportivi, judoka Andreea Chitu, Monica Ungureanu si Daniel Natea si-au asigurat puncte importante in clasamentul mondial care le ofera garantia obtinerii calificarii la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

In cadrul celui de-al doilea turneu preolimpic de lupte de calificare la JO, care a avut loc la Ulaanbataar (Mongolia), Ion Panait (66 kg, greco-romane) si Ivan Guidea (57kg, lupte libere) au castigat concursurile de la categoriile lor de greutate si s-au calificat la JO de la Rio. Alti doi luptatori,  Alin Alexuc (98 kg, greco-romane) si Alina Vuc (48 kg, lupte libere) au asigurata prezenta la JO.

Ana Luiza Filiorianu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din aceasta vara, dupa ce s-a clasat pe locul 7  la turneul preolimpic mondial de gimnastica ritmica gazduit de aceeasi localitate braziliana unde vor avea loc JO (primele sase sportive au obtinut biletele pentru Rio, dar una dintre gimnastele clasate in primele sase era deja calificata la JO). La competitie au participat 23 de sportive.
Gimnastica ritmica romanesca va reveni in intrecerile olimpice dupa 20 de ani, in 1996 la Atlanta, Alina Ramona Stoica clasandu-se pe locul 15.  
Sigura medalie la aceasta disciplina a fost cea de argint, cucerita de Doina Staiculescu, la individual compus, la JO de la Los Angeles, in 1984.

La Campionatele Europene de judo de la Kazan (Rusia), Andreea Chitu (52 kg), Monica Ungureanu (48 kg) si Daniel Natea (+100 kg) au cucerit medaliile de bronz, in limitele categoriilor lor de greutate si si-au asigurat puncte importante in clasamentul mondial care le ofera garantia obtinerii calificarii la Jocurile Olimpice de la Rio.

Daca Andreea Chitu este campioana europeana si vicecampioana mondiala in 2015, la Kazan, Monica Ungureanu a castigat prima sa medalie la un Campionat European.
Desi a pierdut in faza grupelor in fata bulgaroaicei Ivelina Ilieva, locul 30 mondial, cea care avea sa castige argintul european al categoriei, Corina Caprioriu (57 kg) are asigurata prezenta  la  JO de la Rio, gratie locului 2 ocupat in ierarhia mondiala inaintea CE.
 

Galerie foto