You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Inca doi atleti, o scrimera si o luptatoare, calificati la JO

In urma rezultatelor obtinute in cadrul ultimelor competitii preolimpice inca patru sportivi, doi atleti, o scrimera si o luptatoare, s-au alaturat Echipei Olimpice care va reprezenta Romania in aceasta vara la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Malina Calugareanu a ocupat locul intai la floreta feminin in cadrul turneului de scrima, de calificare olimpica, de la Praga (Cehia), Alina Vuc (48kg) s-a clasat a doua la lupte libere, la turneul olimpic european de lupte de la Zrenjanin (Serbia), iar la maratonul de la Hamburg, Nicolae Soare a terminat pe locul 33 cu timpul de 2:18:52 realizandu-si baremul pentru JO. In cursa de 20 km mars de la Podebradg (Cehia), Andreea Arsine s-a clasat pe locul 19, cu timpul 09:04.16, iar zilele acestea a primit confirmarea ca va putea participa la JO.

Scrima
La turneul preolimpic de scrima de la Praga, la floreta masculin, Radu Daraban a ocupat locul 9, la spada masculin Adrian Dabija - locul 6, iar la sabie feminin Bianca Pascu, locul 6, toti trei ratand calificare la JO.

Lupte
La Zrenjanin, in Serbia, unde a avut loc primul turneu de calificare olimpica la lupte, ceilalti sportivi romani participanti la competitie au inregistrat urmatoarele rezultate:
- lupte libere feminin: Estera Dobre (53kg) - locul 8; Adina Popescu (69 kg) locul - 10;
- lupte libere masculin: Marius Atofani (74kg) - locul 14; Andrei Frant Victor (84 kg) - locul 12, Andrei Dukov (57kg) - locul 9; George Bucur (65kg) -  locul 10, Andrei Frant (86 kg) – locul 12, Michael Manea (97 kg) - locul 7;
- lupte greco-romane: Ilie Cojocari (75kg) - locul 5; Attila Geza Tamas (84kg) - locul 7, Virgil Munteanu (56kg) - locul 18; Tomi Hinoveanu (66 kg) - locul 11,

Luptatorii vor mai putea obtine biletele pentru Rio la inca doua turnee, la Ulaanbataar, in Mongolia, intre 22 si 24 aprilie si la Istanbul, in Turcia, intre 6 si 8 mai.

Box
Bogdan Juratoni (75kg) este singurul roman care a obtinut o victorie in cadrul turneului de box de calificare olimpica care a avut la Samsun, in Turcia.  Juratoni a pierdut in sferturile de finala meciul cu Fowler Antony (Marea Britanie), decizie 1:2, dupa ce in faza anterioara il invinsese la puncte pe Vit Kral (Republica Ceha). Ceilalti reprezentanti ai Romaniei, Amis Enver (49 kg), Alexandru Ionita (52 kg), Razvan Andreiana (56kg), Robert Jitaru (60 kg), Ninel Gheorghe (66 kg), Pita Marian (69kg), Machedon Alexandru (81kg), Lacramioara Perijoc (51 kg), Cristina Paula Cosma(60 kg) si Florina Radu (75 kg), au parasit competitia din primul tur.

Fetele mai au o singura sansa de calificare, la Campionatele Mondiale gazduite de Astana (Kazakhstan), in timp ce baietii mai pot obtine calificarea la JO in cadrul turneelor internationale programate intre 13 si 22 mai a.c., la Sofia, in Bulgaria si intre7 si 19 iunie a.c., la Baku, in Azerbaidjan.

Tenis de masa
La turneul de calificare olimpica de tenis de masa, desfasurat la Halmstat (Suedia), niciun reprezentant al Romaniei nu a obtinut dreptul de a fi prezent la Jocurile Olimpice de la Rio. Sportivii romani vor  putea ajunge insa la JO daca in clasamentul mondial al federatiei internationale de specialitate (ITTF), care va fi publicat pe 10 mai a.c., se vor regasi in primele 22 de locuri calificabile la JO, fiecare tara avand dreptul sa inscrie in intrecerile olimpice doar cate doi reprezentati, atat la feminin cat si la masculin.

Gimnastica
Echipele de gimnastica ale Romaniei au ratat ultima sansa de a ajunge la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, dupa ce la turneul preolimpic mondial de la Rio, ultima competitie unde se putea obtine calificarea la JO, echipa masculina s-a clasat pe locul 5, dupa Germania, Ucraina, Olanda si  Franta, iar cea feminina a ocupat pozitia a saptea, dupa Brazilia, Germania, Belgia, Franta, Australia si Elvetia.

Romania va fi totusi reprezentata la JO de la Rio de doi gimnasti si o gimnasta: Marian Dragulescu, care a obtinut individual calificarea la Campionatele Mondiale din 2015 unde a cucerit medalia de argint la sarituri si alti doi sportivi (un gimnast si o gimnasta) care vor fi desemnati de federatia romana de specialitate, deoarece Romaniei, ca tuturor tarilor situate pe locurile 5 – 8 in concursul pe echipe, i-a fost acordat un loc (nenominal) in concursul individual, atat la feminin cat si la masculin.

Galerie foto