You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

COSR, pentru a treia oara gazda intalnirii Grupului Informal al CNO-urilor din Europa Centrala si de Sud Est

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) va gazdui pe data de 9 aprilie a.c. la Bucuresti, prima intalnire din 2016 a Grupului Informal al Comitetelor Nationale Olimpice (CNO) din Europa Centrala si de Sud Est care totalizeaza 18 membri: Austria, Albania, Bulgaria, Bosnia-Herzegovina, Croatia, Cehia, Cipru, Macedonia, Grecia, Muntenegru, Polonia, Republica Moldova, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ungaria si Romania.

Presedintii si secretarii generali ai CNO-urilor membre ale Grupului se intalnesc de doua ori pe an, inaintea intalnirilor internationale importante pentru membrii sai, pentru a discuta diverse subiecte de interes comun si a-si clarifica pozitia si strategia comuna.

Prima intalnire din an are loc primavara, inaintea Seminarului Tehnic al Asociatiei Comitetelor Olimpice Europene (EOC) care este combinat cu Forumul Solidaritatii Olimpice pentru CNO-urile Europene, iar cea de-a doua are loc toamna, inaintea Adunarii Generale a EOC si a Adunarii Generale Asociatiei Comitetelor Olimpice Nationale (ANOC).

Grupul a fost format in 2009, inaintea Adunarii Generale de alegeri a EOC unde, in urma alcatuirii acestei aliante, au fost alesi in Comitetul Executiv al EOC sapte reprezentanti ai grupului, din totalul de 17 membri.

Gazdele acestor intalniri se stabilesc prin rotatie dintre CNO-urile membre ale Grupului, COSR aflandu-se pentru a treia oara in postura de gazda a intalnirilor Grupului Informal al Comitetelor Nationale Olimpice (CNO) din Europa Centrala si de Sud Est (dupa septembrie 2010 si aprilie 2013).

 

Galerie foto