You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Federatia Romana de Scrima, cu o noua identitate vizuala si cinci scrimeri calificati la Rio

In cadrul unei conferinte de presa care a avut loc in Sala Amfiteatru a Casei Olimpice din Bucuresti, Mihai Covaliu, presedintele Federatiei Romane de Scrima, a prezentat atat scrimerii calificati la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din aceasta vara, cat si noua identitate vizuala a forului pe care il conduce.

Pana in prezent, FR de Scrima are cinci sportivi deja calificati la Rio de Janeiro, pe Ana Maria Branza-Popescu, Simona Gherman, Simona Pop si Loredana Dinu, componentele echipei feminine de spada, si pe Tiberiu Dolniceanu, la sabie individual, iar in aprilie, numarul acestora poate creste.

La ultimul turneu continental de calificare olimpica programat a avea loc la Praga, in Cehia, pe 15 si16 aprilie a.c., Romania va fi reprezentata de patru sportivi, la floreta feminin si masculin, sabie feminin si spada masculin.
Increzator in valoarea scrimerilor deja calificati la JO de la Rio, Mihai Covaliu a fixat ca obiectiv pentru lotul de scrima al Romaniei, una - doua medalii.

„Am mare incredere in potentialul scrimerilor calificati pana acum la Jocurile Olimpice si de aceea obiectivul Federatiei Romane de Scrima la aceasta competitie este de una-doua medalii”, a spus presedintele FRS. „Este un obiectiv indraznet, greu de realizat, dar avem foarte multe atuuri. Ne fixam aceste tinte tocmai pentru a ne impune un anumit nivel. Avem valoarea necesara pentru a ne indeplini acest obiectiv si eu sper ca de data asta vom sti cum sa ne manageriem sansele”, a adaugat seful FRS.
Cat despre noua identitate vizuala a Federatiei Romane de Scrima, Mihai Covaliu a explicat ca este reprezentata de un scrimer intr-o pozitie de atac.

Alin Petrache, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiva Roman, a declarat la randul sau: „Ma bucur ca impreuna cu Mihai Covaliu si echipa sa, lansam astazi noua identitate vizuala a Federatiei Romane de Scrima”.
„Brandul care reprezinta atatia sportivi, identitatea nationala, traditia in acest sport, dar si o federatie cu rezultate remarcabile, primeste astazi un facelift important”.
„Este un pas inainte pe care tot mai multi din sportul romanesc trebuie sa il inteleaga ca fiind o necesitate si nu un moft. Traim intr-o era din ce in ce mai digitalizata care impune anumite standarde, iar a avea un logo modern este o normalitate”.
„Ii felicit pe cei de la Federatia Romana de Scrima pentru primii pasi pe acest drum. Aceasta directie trebuie imbratisata de cat mai multe federatii. Sper ca noul logo sa fie prezent pe cat mai multe podiumuri internationale si sa ne faca mandri asa cum a facut-o si pana acum”.
„Evenimentul de astazi are si o importanta componenta sportiva, pentru ca ii cunoastem pe cei care vor face parte din TEAM ROMANIA la Jocurile Olimpice de la Rio. Sunt cei mai buni sportivi pe care ii avem la aceasta disciplina si care, sper eu, ne vor aduce macar o medalie olimpica”.
„Imi exprim speranta ca la turneul de calificare olimpica de la Praga, unde calificarea va fi individuala, sa reusim sa obtinem noi locuri pentru Rio”.
 

Galerie foto