You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Alin Petrache, la 102 ani de la infiintarea COSR: Istoria ne obliga la mai mult. Toate gandurile noastre merg spre Rio

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman a declarat la implinirea a 102 ani de la infiintarea institutiei ca istoria ne obliga la mai mult si precizeaza ca abordarea si masurile care se vor lua pentru sport in aceasta perioada pot influenta definitiv modul in care va arata sportul romanesc peste 10-15 ani.
 
„Situatia sportului din Romania este una complicata la aceasta ora, dar raportandu-ne la trecut ne-am mai aflat in aceasta situatie. Este foarte importanta abordarea pe care o avem la acest moment de cumpana. Depinde de noi cum va arata sportul romanesc peste 10-15 ani. Daca nu vom reforma miscarea sportiva si nu o vom aseza pe fundamente sanatoase vom pierde definitiv legatura cu marile puteri din sport. Istoria noastra ne obliga la mai mult. Astazi, la 102 ani de la infiintare, gandurile noastre se indreapta catre Jocurile Olimpice de Rio, avand in vedere ca suntem in plin proces de callificare. Vom face tot ce tine de noi ca sportivii sa aiba cele mai bune conditii pentru Rio ”, a precizat Petrache.
 
La 27 martie 1914, sub presedintia Principelui Carol, are loc la Bucuresti, constituirea Comitetului Olimpic National cu urmatoarea componenta: George A. Plagino, George Iconomu, Dinu Cesianu, Grigore Caracostea, Ion Camarasescu, George Costescu, Carol Davila, Ion Nicolescu, Constantin Tzigara-Samurcas, Gheorghe Murgoci, Nicolae Iliescu-Branceni si Ion Costinescu.

Galerie foto