You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Nationala feminina de handbal a Romaniei s-a calificat la JO de la Rio

Echipa nationala feminina de handbal a Romaniei s-a calificat la Jocurile Olimpice care vor avea loc in aceasta vara la Rio de Janeiro dupa ce s-a clasat pe primul loc la turneul de calificare olimpica desfasurat la Aarhus, in Danemarca. La competitie, in afara de nationala Romaniei si reprezentativa tarii gazda, au mai participat Uruguay si Muntenegru.

Romancele au inceput turneul cu o victorie de rasunet, 32-25, in fata reprezentantelor gazdelor, s-au impus fara drept de apel, 36-19, contra handbalistelor din Uruguay, si au remizat, 23-23, in meciul impotriva muntenegrencelor. De remarcat este faptul ca in ultimele doua partide Tomas Ryde, antrenorul nationalei Romaniei, a introdus in teren rezervele.

In urma rezultatelor inregistrate in cadrul turneului de calificare olimpica de la Aarhus, Romania s-a clasat pe primul loc, urmata de Muntenegru,  Danemarca si Uruguay, ocupantele primelor doua pozitii obtinand calificarea la JO de la Rio.

Naţionala feminina de handbal a Romaniei va participa pentru a patra oara la o editie de vara a  Jocurilor Olimpice, dupa prezenta din 2008, de la Beijing si din 2000 de la Sydney, cand s-a clasat pe locul 7, si cea din 1976, de la Montreal, cand a ocupat pozitia a 4-a.

Galerie foto