You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Alin Petrache: Premierile sportivilor vor avea la baza principiul echitatii

Presedintele COSR a participat in aceasta seara la o intalnire intre reprezentanti ai Guvernului si mai multi sportivi pentru a incerca sa gaseasca solutii echitabile referitoare la premierile acordate campionilor romani. 
 
"A fost o intalnire binevenita pentru ca am discutat despre mecanismele si cuantumul acestor premieri si am avut la masa ambele parti implicate: guvernanti si reprezentanti ai sportivilor. Este bine ca s-a inceput cu echipa de handbal. Putem considera aceste premieri drept o baza pentru viitoarele premieri de la Campionatele Europene, Mondiale sau Jocurile Olimpice. Mi se pare normal insa sa fie stabilit clar un cuantum si sa dispara posibilitatea acelor dublari. Toate medaliile sunt la fel de importante pentru sportul romanesc si pentru imaginea noastra in lume", a declarat liderul olimpismului romanesc. 
 
Presedintele COSR a precizat ca, in cadrul intalnirii, s-au atins si alte doua subiecte la fel de importante: premierile nationale si premierile staffului tehnic. 
 
"Din 2010 s-a renuntat la aceste premieri nationale dar trebuie sa intelegem ca inainte de a fi campion european, mondial sau olimpic sunt campioni in tara noastra. Pe de alta parte, trebuie sa fim echitabili si in ceea ce priveste staffurile tehnice. Pe langa antrenorii principali sau secunzi performantele nu se pot obtine fara aportul medicilor, kinetoterapeutilor, preparatorilor fizici, al analistilor video, al managerilor, etc. Vom cauta si in continuare solutii pentru remedierea acestor anomalii legislative", a mai precizat Alin Petrache. 
 
La intalnire au mai participat Mihai Covaliu, Andreea Chitu, Corina Caprioriu, Tiberiu Dolniceanu, Marian Dragulescu, respectiv Sorin Chelmu, Secretarul General al Guvernului si Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Executivului. 

Galerie foto