You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

A incetat din viata fostul mare handbalist Gheorghe Gruia

Lumea sportului este mai saraca, de ieri, dupa ce fostul mare handbalist Gheorghe Gruia a plecat dintre noi, la varsta de 75 de ani. Cel care a fost supranumit "Mana de aur” a handbalului romanesc a suferit un infarct in Mexic, tara unde a emigrat in anii ’70, si nu a mai putut fi salvat.

Ca sportiv a facut parte din „Generatia de Aur” a handbalului romanesc, avand in palmares doua titluri mondiale, cucerite in 1964 si 1970.

A  evoluat in tricoul nationalei Romaniei in 127 de partide si a marcat 736 de goluri. La Jocurile Olimpice de la Munchen, din 1972, Gheorghe Gruia a inscris 37 de goluri, fiind golgheterul nationalei Romaniei care a cucerit medalia de bronz.A  evoluat in tricoul nationalei Romaniei in 127 de partide si a marcat 736 de goluri. La Jocurile Olimpice de la Munchen, din 1972, Gheorghe Gruia a inscris 37 de goluri, fiind golgheterul nationalei Romaniei care a cucerit medalia de bronz.

I s-a acordat titlul de Mestru Emerit al Sportului si a fost distins cu Ordinul national Pentru Merit in grad de cavaler.

Odihneasca-se in pace!

Galerie foto