You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Micii scriitori sportivi au fost premiati la Casa Olimpica

73 de tineri cu varste intre 7 si 18 ani au fost premiati astazi in cadrul Galei laureatilor concursului national de literatura si jurnalism sportiv „Un condei numit Fair-Play”, manifestare ajunsa la cea de-a XV-a editie organizata de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) prin Academia Olimpica Romana (AOR), in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS), sprijinita de Comitetul International Olimpic (CIO), prin programul Solidaritatea Olimpica.

„Concursul din acest an a confirmat interesul starnit printre copii si tineri de posibilitatea exprimarii in scris a ideilor, impresiilor si reflectiilor proprii asupra sportului si a dimensiunii morale pe care o implica notiunea de fair-play. Team Romania ii onoreaza astazi pe acei membri ai sai, al caror talent le aduce satisfactie si intemeiaza premisele unei improspatari de calitate a mediului literar si jurnalistic interesat de sport”, a spus Laura Badea, directorul AOR, celor prezenti in Sala Amfiteatru a Casei Olimpice.

De asemenea, Laura Badea le-a transmis un mesaj tuturor participantilor: „Copii, sa stiti ca viata este o competitie care trebuie castigata. La start toti competitorii pleaca cu sanse egale, dar alergatorul care iese primul din pluton da tonul, ridica stacheta si ii obliga pe ceilalti sa tina ritmul. Aveti oportunitatea ca, ajutati de profesori si sustinuti de parinti, sa deveniti tot ceea ce va doriti in viata: invingatori.

Ii felicitam pe toti laureatii si participantii; le uram mult succes in tot ceea ce intreprind si ne dorim sa construim in continuare impreuna performanta!”

Concursul s-a desfasurat pe trei categorii de varsta (7-10 ani, 11-14 ani si 15-18 ani) la sectiunile: „Poezie”, „Proza”, „Cronica-Reportaj”.

In acest an, din cele peste 2500 promovate de la nivel judetean, juriul concursului prezidat de profesor Mina Maria Rusu, Inspector general de limba si literatura romana in cadrul MECS,  a selectionat 334 de lucrari pentru faza nationala.

In cadrul Galei de la Casa Olimpica ocupantilor primelor trei locuri la cele trei sectiuni, de la fiecare dintre cele trei categorii de varsta, le-au fost inmanate 27 de premii. Au mai fost acordate 45 de mentiuni, plus un Premiu special pentru concurentul sportiv de performanta, legitimat la un club sportiv. De asemenea, li s-au oferit distinctii tuturor profesorilor indrumatori.

Momentele oficiale, de inmanare a premiilor, au fost completate de evolutiile muzicale ale micilor interpreti de la Scoala de muzica si arte plastice nr. 1 "Iosif Sava" din Bucuresti.

La finalul Galei, gimnastul Marian Dragulescu, multiplu medaliat olimpic, mondial si european, a fost asaltat de copiii prezenti la eveniment. Acestia au dorit atat sa obtina autografe cat si sa faca poze cu  marele sportiv roman.

Numele tuturor premiantilor concursului „Un condei numit Fair-Play”, editia 2015, si ale profesorilor indrumatori ai acestora se regasesc aici.

 

Galerie foto