You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Presedintele COSR, prezent la antrenamentele loturilor olimpice de canotaj

Alin Petrache, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, a fost astazi la Snagov, unde a asistat la pregatirea loturilor olimpice de canotaj ale Romaniei. Cu aceasta ocazie a purtat discutii atat cu Elisabeta Lipa, presedintele forului roman de specialitate, cat si cu membrii colectivelor tehnice care pregatesc echipajele masculine si feminine.

In centrul atentiei au fost planurile de pregatire ale echipajelor deja calificate la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, cat si cele care au sanse reale de calificare la importanta competitie de anul viitor.

Alin Petrache s-a declarat multumit de cum abordeaza FRC turneul de calificare pentru RIO, dar si de pregatirea sportivilor deja calificati la Jocurile Olimpice.

“Toata lumea face eforturi pentru a creste sansele canotorilor sa obtina calificarea la Rio. Consider foarte important ca s-a schimbat pregatirea sportivilor, iar mentalitatea lor a luat o turnura interesanta. Sper ca la Lucerna nu vom discuta doar de calificarea celor doua echipaje la Rio, ci ca vom putea vorbi si de medalie. Incercam sa tinem pasul cu pregatirea si tehnica de antrenament uzitate la cel mai inalt nivel, pentru ca ne luptam cu forte mondiale la competitiile viitoare. Cred ca aducerea domnului profesor Roman este un lucru bun si cred ca se poate vedea deja o evolutie in cazul lotului feminin”, a declarat presedintele COSR.

Elisabeta Lipa, presedintele Federatiei Romane de Canotaj este de parere ca se afla “pe drumul cel bun in perspectiva Jocurilor Olimpice de anul viitor de la Rio". 

“Avem in colectivul tehnic doua foste sportive, campioane olimpice, pe Veronica Cochelea si Doina Ignat, iar domnul antrenor Roman a revenit, dupa un an, altfel mobilizat pentru calificarea la Jocurile Olimpice si bineinteles pentru lupta cea mai frumoasa, dar si cea mai grea, pentru medalii. Din punctul meu de vedere, calificarea nu ar trebui sa fie atat de grea avand in vedere ca cele mai bune cinci echipe s-au calificat deja si au mai ramas doua locuri. Dupa parerea mea, la Rio ar trebui sa ne calificam noi si echipa Olandei, avand in vedere ca la Londra, in 2012, olandezele au fost medaliate cu bronz. Din partea mea, canotorii romani au toata sustinerea. Am mobilizat foarte multi specialisti care stau in permanenta la Snagov si fac tot ce-i omeneste posibil sa ne prezentam onorabil la Jocurile Olimpice”, a detaliat Lipa planurile federatiei sale pentru urmatoarele competitii.

Galerie foto