You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

COSR solicita FRG masuri concrete pentru redresarea parcursului sportiv pana la RIO 2016

Ca urmare a rezultatelor obtinute pana la acest moment de catre lotul olimpic feminin de gimnastica la Campionatele Mondiale – competitie care puncteaza in procesul de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016 si constatandu-se o totala ignoranta fata de recomandarile COSR in legatura cu pregatirea olimpica, Alin Petrache a transmis o scrisoare deschisa presedintelui Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica.

“Manifestandu-ne public ingrijorarea, revenim, solicitandu-va implementarea unor masuri concrete in scopul redresarii parcursului sportiv ramas pana la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016, prima premisa a unei evolutii in perspectiva Jocurile Olimpice Tokyo 2020”, se arata in document.

COSR solicita o analiza a prestatiei antrenorilor si a celorlalti membri ai colectivului tehnic in procesul de pregatire si participare la Campionatul Mondial 2015, identificarea raspunderii fiecarui membru fata de rezultatele obtinute si comunicarea masurilor pe care FRG intelege sa le aplice.

Forul Olimpic recomanda cooptarea domnului Nicolae Forminte, al carui palmares este de notorietate datorita rezultatelor de valoare obtinute in competitii majore, precum si aportul adus la formarea unor sportivi de inalta performanta ai Romaniei, in colectivul de antrenori ai lotului.

Totodata, se propune cooptarea unui antrenor strain, expert in pregatirea pentru aparatul “paralele inegale”, aspect fata de care COSR isi reconfirma disponibilitatea sustinerii financiare a contractului.

De asemenea, prezentarea unei strategii concrete pe plan sportiv, medical si financiar si, in acest scop, identificarea nevoilor reale in ceea ce priveste includerea in colectivul tehnic a unor specialisti (psiholog, medic, preparator fizic, nutritionist etc.) este un alt punct transmis in scrisoare de catre Alin Petrache.

In ultimul rand se cere si precizarea pozitiei antrenorilor Maria Bitang si Octavian Belu in programul de pregatire, calificare si participare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016.

Federatia Romana de Gimnastica are 10 zile pentru a raspunde la solicitarile COSR.

 

Galerie foto