You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

COSR va sustine financiar lotul olimpic de judo al Romaniei

In cadrul sedintei de urgenta desfasurata la Casa Olimpica, la care au participat atat reprezentanti ai Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si ai Comisiei Tehnice Olimpice si pentru Sportul de Performanta, cat si reprezentanti ai Federatiei Romane de Judo (FRJ),  s-au gasit solutiile pentru ca forul olimpic sa sustina financiar sportivii si antrenorii de judo din lotul reprezentativ, pana ce Ministerul Tineretului si Sportului (MTS) va relua finantarea pentru FRJ.

“A fost o sedinta normala de lucru”, a spus Alin Petrache. “Dupa cum se stie Federatia Romana de Judo trece printr-o perioada mai nefasta, din punct de vedere managerial si financiar. Contractul cu Ministerul Tineretului si Sportului a fost blocat si acest lucru ne-a determina sa reactionam. Nu putem  lasa de izbeliste sportivi si antrenori care anul viitor ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice de la Rio. Trebuie sa ne focusam pe problemele sportive pe care le au si pe pregatire, motiv pentru care ii vom sprijini financiar pentru a putea merge la toate turneele la care s-au calificat si care puncteaza pentru calificarea la RIO 2016”.

“Din punct de vedere managerial si administrativ poate ca sunt niste situatii mai delicate, dar din punct de vedere sportiv  Federatia Romana de Judo este un for care de fiecare data ne-a obisnuit cu medalii si cu siguranta si la Rio judoka vor obtine una sau doua medalii”.

“Ne bucuram ca forul olimpic a reactionat asa cum ne asteptam si ne va  sprijini financiar”, s-a declarat multumit Florin Bercean, antrenorul lotului olimpic feminin de judo prezent la discutii. “Sportivii si antrenorii n-au nicio vina legata de neintelegerile administrative din a caror cauza MTS a oprit finantarea. Speram ca Ministerul va relua finantarea cat mai curand, mai ales ca la Rio avem un obiectiv extrem de greu: obtinerea unei medalii de aur. Sper sa ajungem acolo cu trei sportive, acest obiectiv fiind pentru fiecare. Deocamdata suntem in grafic cu pregatirea, iar urmatoarele zece luni care au ramas pana la Rio vor fi extreme de grele fiecare zi urmand a fi fructificata la maximum”.

Galerie foto