You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

O ora cu David Garrett si Julien Quentin, la Conservator

Celebrul violonist David Garrett si pianistul Julien Quentin au stat de vorba timp de o ora, in Sala George Enescu din cadrul Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti (UNMB), cu studentii acestei institutii si cu elevi de la liceele “Dinu Lipatti” si “George Enescu” din Capitala. La discutia purtata in prezenta rectorului UNMB pof. univ. dr. Dan Dediu-Sandu au asistat Alin Petrache, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Ionela Tirlea si Violeta Beclea, medaliate olimpice, precum si alti membri ai COSR.

“Sunt foarte bucuros ca am in fata mea o multime de tineri cu fete atat de luminoase”, a marturisit David Garrett. “Despre muzica si sport sunt multe de spus. Toti muzicienii avem nevoie de multa concentrare si multa munca, iar sportul te ajuta sa-ti mentii forma fizica care contribuie la obtinerea marilor performantele musicale. In opinia mea, contribuitia talentului pentru a atinge succesul inseamna doar 30 la suta, in timp ce munca reprezinta 70 de procente. Mai rau decat sa nu exersezi este sa exersezi prost, iar sportul iti da energia sa poti face fata eforturilor de orice natura”, a mai spus marele violonist.

“Pentru mine a fost primul concert oficial in Romania alaturi de David Garrett si sunt onorat ca pot sta de vorba cu iubitori de muzica atat de tineri din Bucuresti”, a spus Julien Quentin.

Cei mai fericiti au fost insa tinerii muzicieni romani care au luat parte la discutia cu David Garrett si Julien Quentin. “A fost o idee minunata, o intalnire la care nici nu puteam visa. Mi-as fi dorit sa pun o multime de intrebari, dar mi-a pierit glasul in clipa cand i-am vazut pe cei doi”, a spus emotionata Elena Albu, studenta in anul IV la vioara in cadrul UNMB, componenta a qvartetului “Light”. “Nici nu-mi venea sa cred cand am citit pe site-ul Universitatii ca pe scena scolii unde studiez vor urca, pentru a sta de vorba cu noi, doi muzicieni atat de mari. A fost minunat sa ascult pe viu sfaturi de la David Garrett si sa aflu cateva mici secrete de la el, mai ales ca la inceput am studiat vioara”, a spus Amaia Arrieta, studenta la canto in anul IV la UNMB.

Intalnirea s-a incheiat in aplauzele frenetice ale celor prezenti.

Galerie foto