You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Cea de a sasea editie a Marsului si Crosului Casiopeea, in bloc-start

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Asociatia Casiopeea, Primaria Municipiului Bucuresti si Asociatia Sportul Pentru Toti vor organiza cea de-a sasea editie a Marsului si Crosului Casiopeea. Competitia care va avea loc sambata, 26 septembrie a.c., in Parcul Izvor, are un caracter umanitar, fondurile stranse urmand a fi directionate pentru sprijinul femeilor cu cancer la san. Inscrierile se fac pe site-ul www.casiopeea.org sau la fata locului, chiar in ziua crosului, incepand cu ora 8:30 AM. De asemenea, cei care doresc sa sustina cauza vor putea face donatii in bani direct in conturile Asociatiei Casiopeea.

Pentru sprijinul femeilor cu cancer la san, participantii la cros, in functie de varsta si sex, se vor putea inscrie la cinci sectiuni: copii cu varste intre 6 si 11 ani (fete si baieti) – taxa de participare, 5 lei; adolescenti intre 12 si16 ani (fete si baieti) - taxa de participare, 20 de lei; femei peste 17 ani - taxa de participare, 40 de lei; barbati peste 17 ani - taxa de participare, 40 lei; mars (pentru toate varstele) – taxa de participare, afisata mai sus, in functie de categoria de varsta in care se incadreaza. Castigatorii curselor vor primi premii constand in produse oferite de sponsorii evenimentului.

Suma stransa din taxele de participare la eveniment va fi donata integral pentru achizitionarea de proteze mamare destinate femeilor care au suferit o operatie de mastectomie. Organizatorii se asteapta sa adune fonduri pentru achizitionarea a 300 de proteze mamare.

Din 2010, 16 000 de persoane au participat la cursele Casiopeea, fiind donate peste 1 400 de proteze mamare, cei 45 000 de kilometri parcursi reprezentand dovada empatiei reale a romanilor cu femeile aflate in suferinta.

Un alt obiectiv al Marsului si Crosului Casiopeea vizeaza preventia si informarea publicului cu privire la depistarea cancerului de san. Astfel, fiecare participant adult la actiunea din 26 septembrie, din Parcul Izvor, va primi un voucher pentru ecografie generala, ecografie mamara si consultatie medicina generala, grattie parteneriatului cu Clinica Anima.

Maia Morgenstern, Medeea Marinescu si Nicolai Tand sunt personalitatile care vor sustine si a sasea editie a crosului, de-a lungul timpului printre vedetele care au fost prezente la acest eveniment numarandu-se Corina Dragotescu, Monica Davidescu, Ruxandra Dragomir, Laura Badea, Florentina Opris, Corina Ungureanu, Claudia Presacan, Luiza Bogdan, sau Dorian Boguta.

Crosul Casiopeea este o actiune umanitara exemplara bianuala, cu editii la Brasov si Bucuresti, care vizeaza mobilizarea de parteneri, prin achitarea taxei de inscriere de 40 RON/adult sau o donatie de 1 pana la 5 lei, respectiv 20 lei la copiii si adolescentii inscrisi, in scopul achizitionarii de proteze mamare destinate femeilor care au suferit o operatie de mastectomie. Castigatorii curselor vor primi premii constand in produse oferite de sponsorii evenimentului.

Sub sloganul "Invingatorii poarta roz", Crosul Casiopeea aduce impreuna luptatorii impotriva acestei boli cumplite, cancerul, cu supravietuitorii ei si incurajeaza recuparea emotionala si reintegrarea sociala a femeilor atinse de flagelul cancerului la san. Valorile promovate de organizatori sunt cele ale afirmarii umanitatii, initiativei civice si spiritului competitiei sportive: respect pentru viata, prietenie, consecventa, fair-play, determinare si curaj.

Roz este culoarea sperantei, a vietii si a optimismului, dar este si culoarea simbolica a Marsului si Crosului Casiopeea. De la an la an, rezultatele acestei initiative sunt tot mai vizibile si arata nevoia ca statul roman sa se implice mai mult prin oferirea posibilitatii de a face controale medicale gratuite, iar cauza femeilor atinse de cancerul la san sa devina o prioritate nationala. In jur de 5 - 6000 de femei se imbolnavesc anual, in Romania, de cancer la san, din care peste jumatate sufera mastectomie, o drama care ar putea fi evitata daca s-ar efectua controale specializate la san dintr-o faza incipienta.

Galerie foto