You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

David Garrett si Julien Quentin vor incanta elita olimpica din Romania

La invitatia Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si a partenerului sau principal Dedeman, cu sprijinul Ministerului Culturii, violonistul David Garret si pianistul Julien Quentin vor sustine un concert de exceptie la Bucuresti, la Ateneul Roman, pe data de 21 septembrie.

La evenimentul organizat pentru a aduce impreuna valorile romanesti dintr-un spectru larg de domenii de activitate au fost invitati atat conducatorii sportului romanesc, campioni olimpici si personalitati ale vietii sportive romanesti, cat si personalitati din mai multe sectoare de activitate din tara noastra.

“In viziunea noastra Team Romania nu este formata doar din sportivi, ci din suma elitelor romanesti din toate domeniile de activitate”, a precizat Alin Petrache, presedintele COSR.

“Comitetul Olimpic si Sportiv Roman doreste ca, prin aplicarea valorilor olimpismului, sa genereze bucurie, speranta, aspiratie si generozitate tuturor romanilor, iar prezenta la acest concert de exceptie speram sa constituie un prilej pentru a crea o legatura puternica intre reprezentantii elitelor romanesti din toate domeniile de activitate. Am vrea ca devizele noastre sa ajunga cat mai adanc in sufletele tuturor romanilor pentru ca impreuna cu Team Romania sa onoram gloria trecutului, sa sprijinim talentele de azi si sa construim cu mandrie viitorul”.

Evenimentul are si un caracter social, personalitati din lumea sportului aflate in situatii medicale delicate - Toma Pradatu, Petre Mitu, Andreea Chelaru si Liliana Tomescu, urmand a fi sustinute financiar. Pentru cei patru a fost deschis un cont special in lei la ING Bank - RO 37 INGB0001000116658960, unde atat participantii la marele concert cat si iubitorii de sport vor avea posibilitea sa faca donatii.

Talentatul violonist german David Garrett, una dintre vedetele editiei din acest an a Festivalului International “George Enescu”, a inceput sa cante de la varsta de patru ani, a primit prima sa vioara Stradivarius la 11 ani, iar astazi, la 34 de ani, este recunoscut ca fiind  unul dintre cei mai valorosi artisti ai planetei. Cu 17 albume de studio, patru DVD-uri si numeroase premii internationale, David Garrett a intrat in Cartea Recordurilor drept cel mai rapid violonist din lume.

Pianistul francez Julien Quentin, in varsta de 41 de ani, care va urca pe scena Ateneului Roman din Bucuresti alaturi de David Garrett, a studiat la Conservatorul din Geneva. A debutat cu un recital de succes la Paris, dupa care si-a demonstrat virtuozitatea in nenumarate concerte sustinute pe marile scene ale lumii. Cu o tehnica impecabila si versantilitate remarcabila Julien Quentin ofera spectacole atat ca solist cat si alaturi de alti muzicieni de marca.

Cei doi muzicieni vor oferi un spectacol special reprezentantilor elitei sportului romanesc si celorlalti invitati ai COSR care vor fi prezenti in sala de concerte a Ateneului Roman din Bucuresti.

 

Galerie foto