You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Brasovul a pierdut organizarea JOT 2020, in fata orasului Lausanne

In cadrul celei de-a 128-a Sesiuni a Comitetului International Olimpic (CIO), care a avut loc la Kuala Lumpur (Malaezia), orasul elvetian Lausanne a fost ales gazda a editiei de iarna din 2020 a Jocurilor Olimpice ale Tineretului (JOT), in dauna Brasovului.

JOT Lausanne 2020, care se vor desfasura la 12 discipline din cadrul a cinci sporturi de iarna, vor fi organizate impreuna cu statiunea franceza Tuffes a Premanon care va gazdui probele de sarituri cu schiurile, biatlon si combinata nordica.

Alin Petrache, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, a declarat de la Kuala Lumpur: „Felicit  Lausanne pentru desemnarea ca oras gazda al editiei de iarna din 2020 a Jocurilor Olimpice ale Tineretului. Le multumesc celor de la Brasov si celorlalti colegi pentru munca depusa. Nu renunt la ideea de a organiza evenimente sportive sustenabile pentru tara noastra. COSR va sustine in continuare astfel de demersuri”.

In cadrul aceleiasi reuniuni CIO, Beijing, capitala Chinei, a castigat competitia cu orasul kazah Almatii si va organiza editia de iarna din 2022 a Jocurilor Olimpice.

Galerie foto