You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

A inceput numaratoarea inversa pentru FOTE Tbilisi 2015

Cea de-a 13 a editie de vara a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) va debuta pe 26 iulie a.c. la Tbilisi, in Georgia. In premiera in istoria acestei competitii la care si-au anuntat prezenta peste 3800 de sportivi, din 50 de tari, intrecerile se vor desfasura timp de sase zile. Echipa Olimpica a Romaniei va fi alcatuita din 66 de sportivi si 18 antrenori, reprezentantii nostri urmand a concura la sase sporturi – atletism, judo, gimnastica, inot, handbal (fete) si tenis, din cele noua cuprinse in programul FOTE Tbilisi 2015.

 Pana acum durata FOTE a fost de cinci zile, dar conducerea Asociatiei Comitetelor Olimpice Europene (EOC) a decis extinderea programului cu inca o zi, atat pentru o mai buna  adaptare a programelor de antrenament si competitie, cat si pentru a scadea presiunea asupra sportivilor. Decizia a fost luata in urma cererilor inaintate de cateva federatii sportive europene si a experientei acumulata la editiile precedente ale FOTE.

Pentru intrecerile din cadrul celor noua sporturi cuprinse in programul FOTE Tbilisi 2015 - atletism, baschet, ciclism, judo, gimnastica, inot, handbal, volei si tenis, participantii vor avea la dispozitie 11 baze sportive pentru competitii si cinci pentru antrenamente, toate fiind amplasate la aproximativ 25-35 de minute de mers cu masina de la Satul Olimpic unde vor fi cazati sportivii.

Galerie foto