You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Bun venit, Echipa Olimpica!

Delegatia Romaniei, care a participat la Jocurile Europene de la Baku a fost intampinata la revenirea in tara, la Salonul Olficial al Aeroportului International “Henri Coanda” de conducatori ai sportului romanesc, demnitari, rude, prieteni si ziaristi.

Alin Petrache, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR, Gabriela Szabo, ministrul Tineretului si Sportului, Gabriel Oprea, prim-ministru interimar al Guvernului, George Boroi, comandantul Clubului Sportiv Steaua Bucuresti, Elisabeta Lipa, comandantul Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti, s-au numarat printre cei care le-au urat bun sosit ultimilor componenti ai delegatiei Romaniei care au revenit acasa.

In centrul atentiei tuturor s-au aflat componentii lotului de scrima (Ana Maria Florentina Branza, Simona Cristina Gherman, Simona Pop, Amalia Tataran, Tiberiu Alexandru Dolniceanu, Florentin Alin Badea, Georgian Madalin Bucur, Iulian Robert Teodosiu) care au cucerit cinci medalii, doua de aur, doua de argint si una de bronz, din cele 12 trofee ale Romaniei, judoka Andreea Stefania Chitu – aur la 52 kg, si Daniela Hondiu – bronz la sambo in limitele categoriei 60 kg. Ceilalti medaliati, Dacian Nicolae Barna, Gabriel Bocser, Lucian Stefan Savulescu, Lavinia Ioana Panaete, Bianca Maria Gorgovan – argint la gimnastica aerobica - ansamblu Andreea Maria Iridon – argint si bronz la gimnastica artistica – barna, respectiv paralele, Roxana Petronela Borha si Elena Meroniac – argint la kaiac -K2 - 500 m si Marius Daniel Berbecar – bronz la gimnastica artistica – paralele, care au concurat la inceputul Jocurilor Europene, au sosit cu cateva zile mai devreme.

Alin Petrache a tinut sa precizeze: ”A fost un rezultat care ne tine in elita sportului european. Am avut o competitie puternica, ne-am confruntat cu cei mai mari sportivi pe care natiunile le-au adus, campioni olimpici, mondiali si europeni. Sunt sportivi si federatii care au multumit, dar sunt si federatii care au probleme si care vor trebui sa se puna la munca. Mai au un an la dispozitie pentru a-si structura ceea ce inseamna pregatirea pentru Rio 2016. Este un an preolimpic greu si avem federatii care trebuie sa se califice la Rio. Baku a fost pentru noi o punte, o verificare pentru a vedem unde suntem. Va trebui sa calificam cat mai multi sportivi pentru a ne prezenta asa cum trebuie la Rio 2016”.

Gabriela Szabo a declarat: „Numarul de medalii este bun, ne-am clasat pe un loc destul de sus in ierarhia competitiei, dar nu trebuie sa ne culcam pe o ureche si trebuie sa muncim in continuare. Este un rezultat bun, dar nu foarte bun, pentru ca asteptarile au fost foarte mari din partea Ministerului Tineretului si Sportului. Trebuie sa felicitam sportivii, pentru ca nu a fost o competitie usoara. Categoric, trebuie sa felicitam federatiile care si-au indeplinit obiectivele si sa fim alaturi de celelalte".
 

Galerie foto