You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Romania, argint la gimnastica aerobica

In cea de-a 10-a zi a Jocurilor Europene care au loc in aceste zile la Baku (Azerbaidjan), reprezentantii Romaniei au cucerit medalia de argint la gimnastica aerobica, la ansamblu mixt. Bianca Maria Gorgovan, Lavinia Ioana Panaete, Lucian Stefan Savulescu, Dacian Nicolae Barna si Gabriel Bocser au prezentat un exercitiu valoros in finala, pentru care au primit 21.094 puncte, si au urcat pe treapta a doua a podiumului. Cei cinci au fost devansati cu numai cateva sutimi de reprezentanii Ungariei (21.144 p), care au cucerit medalia de aur, pe locul al treilea clasandu-se ansamblul Spaniei (20.933 p).

„Finala a fost foarte frumoasa, dar destul de grea”, a spus Lucian Stefan Savulescu, la finalul concursului „Noi ne bucuram ca ne-am facut exercitiul si am fost foarte aproape de locul intai. Diferenta a fost foarte mica, dar acum nu putem decat sa speram ca pe viitor o sa transformam argintul in aur ”.

De aceeasi parere a fost si colega sa Bianca Maria Gorgovan: ”A fost o finala foarte dificila, un concurs  greu pentru care am ne-am antrenat foarte mult timp si am muncit serios alaturi de antrenorii nostri. Ne pare rau ca nu am putut aduce medalia de aur acasa, dar suntem fericiti ca am luat argintul la o competitie atat de importanta. Trebuie sa muncim mai mult la antrenamente si sa luptam pentru primul loc”.

Lavinia Ioana Panaet: „Sunt mandra ca am reprezentat Romania la acest concurs si ma bucur ca am luat totusi aceasta medalie, pentru ca ne-am antrenat serios. Faptul ca am luat argintul ne motiveaza sa lucram si sa muncim si mai mult pentru competitiile viitoare”.

 

Cu regretul ca nu a urcat pe prima treapta a podiumului Gabriel Bocser a declarat  la randul sau: „Ne-am simtit foarte binein finala. Imi pare rau ca n-am luat medalia de aur, dar ne multumim si cu argintul in speranta ca pe viitor va fi mai bine”.

Dacian Nicolae Barna, care alaturi de Bianca Maria Gorgovan a concurat si in proba de perechi mixte unde au ratat, a declarat: „Suntem foarte mandri ca am adus aceasta medalie acasa, chiar daca nu este de aur. In viitor vom munci insa mai mult pentru a aduce aurul in Romania.Cat despre ratarea din concursul de la perechi mixte, nu pot sa spun decat ca se mai intampla si cazuri de genul acesta pentru ca nu suntem perfecti. O sa muncim in continuare la fel de serios, iar pe viitor, la fel ca la grup, speram sa ne clasam locul intai”.

La perechi mixte, Dacian Nicolae Barna si Bianca Maria Gorgovan, care concureaza in acest tandem de numai un an, in finala, unde s-au calificat cu al doilea punctaj, au obtinut doar 20.100 puncte si s-au clasat pe locul 6.

Galerie foto