You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Romania o medalie de argint si doua de bronz la gimnastica


In cea de-a 9-a zi a Jocurilor Europene de la Baku, reprezentantii Romaniei Andreea Iridon si Marius Berbecar au obtinut trei medalii, una de argint si doua de bronz, la gimnastica artistica, in intrecerile pe aparate. In finala de la barna, unde a intrat prima in competitie, Andreea Iridon a obtinut un punctaj bun (14.000 p) si si-a adjudecat medalia de argint.  La acest aparat romanca a fost intrecuta de olandeza  Lieke Wevers (14.200 p), care a cucerit aurul, pe locul al treilea, cu 13.700 p, clasandu-se elvetianca Giulia  Steingruber. La paralele inegale, Andreea Iridon a avut o ratare si a acumulat numai 12.800 puncte. In ciuda ratarii, romanca a fost intrecuta doar de rusoaica Aliya  Mustafina, care a cucerit aurul cu 15.400 p, si de nemtoaica Sophie Scheder care, cu 15.200 p, si-a asigurat medalia de argint. Andreea Irididon a urcat astfel pe cea de a treia treapta a podiumului si a devenit cea mai medaliata reprezentanta a Romaniei de pana acum la Jocurile Eurpene de la Baku.

La finalul competitiei Andreea Iridon a declarat fericita: “Ma simt bine si sunt bucuroasa ca am reusit sa urc pe podium. Cred ca a fost mai bine ca la barna am intrat prima. Am terminat mai repede concursul si n-am apucat sa am emotii. Este adevarat ca puteam lua o nota mai mare, dar trebuie sa invat sa-mi stapanesc emotiile. La paralele se putea si fara acea ratare, dar oricum nu puteam spera mai sus de locul trei”.

In intrecerea masculina pe aparate de la gimnastica artistica, Marius Daniel Berbecar a prezentat un exercitiu valoros la paralele, recompensat cu 15.600 p. La acest aparat sportivul roman a urcat pe a treia treapta a podiumului, fiind intrecut de azerul Oleg Stepko (15.733 p), care a cucerit titlul, si de rusul  David  Belyavskiy (15.700 p), care a obtinut medalia de argint.
 
„Imi pare rau ca medalia nu a fost de alta culoare, dar pana la urma sunt fericit ca am urcat pe podium”, a spus Marius Berbecar la finalul competitiei. „Azi am facut un exercitiu aproape perfect, chiar mai bun decat in prima zi, dar asta e concursul. A fost foarte dificil, cu multe noutati, pentru ca s-a schimbat formula de a concura pe aparate, si pana la urma trebuie sa ma multumesc si cu aceasta medalie. Daca eram in alta parte probabil ca alta era culoarea medaliei, dar, cum spuneam, pana la urma sunt fericit ca am urcat pe podium. Consider ca este un pas inainte pentru mine si sper ca la Mondialele de la Glasgow o sa fie mai bine. Pentru competitia din Marea Britanie voi pregati un exercitiu mai valoros in perspectiva Jocurilor Olimpice de la Rio”.

 

Galerie foto