• BCR

Stiri

17 iunie 2015 Crosul National „Ziua Olimpica” 2015, la Sirnea

Editia din acest an a Crosului National „Ziua Olimpica” va avea loc in localitatea Sirnea, comuna Fundata, judetul Brasov, pe data de 23 iunie a.c.. Evenimentul organizat de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Academia Olimpica Romana (AOR), AOR Filiala Brasov, Directia Judeteana pentru Sport Brasov, Primaria Comunei Fundata, Asociatia Pro Sirnea, si Scoala Gimnaziala Sirnea, va cuprinde, pe langa intrecerea din cadrul crosului si o serie de alte manifestari cultural-sportive.

La Crosul National „Ziua Olimpica” vor putea paticipa iubitori de sport de orice varsta, incepand cu 7 ani, dar starturile si distantele de parcurs urmand a avea loc in functe de categoriile de varsta astfel: 7-10 ani (1000 m), 11-14 ani (2000 m), 15-18 ani (3000 m), 19-30 ani (4000 m) si peste 30 ani (distanta de alergare fiind optionala).

Inscrierile la cros se vor putea face in curtea Scolii Gimnaziale din Sirnea, pe baza de copie dupa buletin sau certificat de nastere si aviz medical, intre orele 8.30 si 9.30, cand este programat primul start. Plecarea va fi de la Monumentul Eroilor, iar sosirea va avea loc pe “Arena Olimpica”. Primii trei clasati la fiecare categorie de varsta vor fi premiati, 18 premii urmand a fi acordate de COSR si 12 premii de Primaria Fundata.

De asemenea, toti participantii vor primi tricouri si diplome.

In aceeasi zi se vor mai desfasura un velomaraton intre Brasov si Sirnea, cu plecare de la benzinaria din Soseaua Cristianului (Brasov) si sosire  pe “Arena Olimpica” din Sirnea, si un concurs de alergare pe 30 m plat, pe culoarele „Arenei Olimpice”, pentru toate categoriile de varsta.

La Caminul Sirnea va avea loc vernisajul expozitiei „Afis si Fotografie Olimpica”.

Pe tot parcursul zilei vor sustine momente artistice Ansamblul ,,Eftimos” , Orchestra de percutie a Liceului de Muzica din Brasov, Minigrupul folcloric Palatul Copiilor Brasov,  Minigrupul folcloric Poiana Marului si Minigrupul folcloric Scoala Gimnaziala Fundata.