You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Spectacol magic in deschiderea primei editii a Jocurilor Europene

Stadionul National din Baku a fost transformat intr-o scena magica in seara celei dintai zile a primei editii din istorie a Jocurilor Europene. Timp de doua ore, cei  aproximativ 60 000 de spectatori si 4000 de sportivi care au umplut tribunele arenei construite special pentru aceasta competitie au asistat la un spectacol grandios oferit de sute de artisti in cadrul ceremoniei de deschidere.

Momente din istoria Azerbaidjan, legende, mituri si traditii din aceasta parte a Europei, o serie de efecte pirotehnice si minunate focuri de artificii  au creat o atmosfera de vis care a incantat asistenta.  De mare efect a fost episodul in care a fost prezentata povestea stilizata a printesei Europa. Aceasta si-a facut aparitia zburand pe un taur urias, care masura nu mai putin de cinci metri, deasupra unei harti stralucitoare desenata de lasere pe scena principala.

O placuta surpriza a fost si prezenta in arena a celebrei cantarete Lady Gaga. Asezata la un pian imbracat in flori, artista a interpretat piesa “Imagine” a lui John Lennon.

Un moment impresionant, mai ales pentru sportivii participanti in premiera la o competitie olimpica, a fost defilarea celor 50 de delegatii, echipa Romaniei fiind condusa de Alin Moldoveanu, campionul olimpic la tir sportiv de la Londra 2012, purtator de drapel al Romaniei la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku.

Prima doamna Mehriban Aliyeva, directorul  Comitetului de Organizare al Jocurilor Europene Baku 2015, le-a urat bun venit atat membrilor Asociatiei Comitetelor Olimpice Europene (EOC) si ai Comitetului International Olimpic (CIO), in frunte cu presedintele Thomas Bach, prezenti la Baku, cat si tuturor participantilor la competitie.

La randul sau Patrick Hickey, presedintele EOC, le-a urat mult succes sportivilor si le-a multumit presedintelui Azerbaidjanului Ilham Aliyev, primei doamne Aliyeva si tuturor azerilor pentru contributia la sustinerea  sportului european prin organizarea primei editii a Jocurilor Europene.

Ceremonia de deschidere s-a incheiat cu un spectaculos foc de artificii.

 

Galerie foto