You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Team Romania pentru Baku 2015

Pe esplanada din fata Casei Olimpice, unde a atras atentia noua identitatea vizuala a COSR, a fost prezentata oficial Echipa Olimpica a Romaniei care va participa la Jocurile Europene de la Baku.

In cadrul unui eveniment special au fost prezentate noua identitate vizuala a COSR si echipa care va reprezenta Romania la Jocurile Europene de la Baku in perioada 12-28 iunie a.c., si a fost anuntata semnarea parteneriatului cu Dedeman. La manifestare au participat  Alin Petrache, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Gabriela Szabo, ministrul Tineretului si Sportului, reprezentantul Preafericirii Sale Parintele Daniel – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Dan Mihalache, consilier prezindential, seful cancelariei prezindentiale, Gabriel Oprea, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Interne, si o serie de personalitati ale vietii sportive romanesti.

Dupa intonarea imnului Romaniei si binecuvantarea data de reprezentantul Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane, emotionat, presedinetele COSR Alin Petrache a rostit cateva cuvinte.

„Ne aflam in fata unei serii de evenimente marcante pentru Miscarea Olimpica din Romania, evenimente care ma fac sa cred ca aceasta zi va ramane vie atat in memoria noastra, cei din sportul romanesc, cat si in istoria noastra sportiva”, a spus Alin Petrache. „Romania are cea mai mare delegatie participanta la un asemenea eveniment, dupa Revolutie. Ne-am calificat la 18 sporturi din 20 posibile, iar astazi simtim cu totii ca suntem Echipa Romaniei, suntem TEAM ROMANIA. Si asa va trebui sa fim de acum inainte. O natiune! O echipa! Pentru Romania. De asemenea un eveniment major pentru noi este ca venim in fata tuturor partenerilor, in fata suporterilor, in fata managerilor din sport si mai ales in fata sportivilor cu o noua identitate vizuala, cu o noua imagine. Brandul COSR se relanseaza astazi si tot astazi lansam conceptul TEAM ROMANIA. Sunt convins ca aceasta reimprospatare a imaginii noastre, rebrandingul, la fel ca si strategia din spatele lui, facute acum cand pasim in cel de-al doilea secol de existenta, va genera pentru COSR multe schimbari, perceptii si evenimente pozitive. Dorim ca sportul din Romania sa isi recapete locul pe care il merita in inimile romanilor si sa redevina ambasadorul cel mai cunoscut al tarii noastre. Un alt eveniment foarte important este semnarea parteneriatului cu Dedeman. Este cel mai important parteneriat de pana acum al COSR, prin consistenta si durata sa, motiv pentru care le datoram partenerilor nostri intreaga gratitudine pentru modul in care inteleg, asa cum faceti foarte multi dintre dvs, sa fie alaturi de sportul romanesc”.

Ministrul Tineretului si Sportului Gabriela Szabo a spus: “Ma uit la sportivii nostri, aici de fata si ii felicit pe toti cei care au castigat un loc in aceasta echipa si tututor le transmit urmatorul gand: talentul vostru, dedicatia si angajamentul sunt cele care v-au adus aici. Caci in sport, in egala masura, conteaza talentul dar  mai ales simtul incredibil de angajament. Sportivii adevarati fac eforturi zi si noapte ca sa poarte steagul romanesc spre victorie. Sportul de inalta performanta, factor esential in procesul general de dezvoltare a sportului, precum si a functiei de reprezentare a Romaniei in marile competitii internationale, este totodata o manifestare culturala, care va fi mereu protejata si incurajata de autoritatile publice de stat. ragi sportivi acum aveti sansa sa deveniti campioni iar aceasta onoare nu tine neaparat de faptul de a castiga, cat de felul in care concurati, intrucat caracterul conteaza mai mult decat medaliile. Respingeti dopajul, respectati-va partenerii si amintiti-va ca sunteti modele de urmat. Daca faceti asta, veti inspira o intreaga generatie”.

Dupa scurtele interventii ale celorlati invitati, a fost prezentat Alin Moldoveanu, campion olimpic la Londra in 2012, purtatorul de drapel al Romaniei la Festivitatea de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku, iar Victor Mihalachi (campion mondial la canoe) a rostit juramantul sportivilor participanți la Jocurile Europei BAKU 2015. In incheiere, Ioan SUCIU a rostit juramantul antrenorilor, specialistilor si oficialilor.

 

Galerie foto