You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Simpozionul National „Cultura fizica – domeniu al culturii universale”

Editia a VIII-a a Simpozionului National  „Cultura fizica – domeniu al culturii universale”  a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute la Cheile Gradistei, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) fiind reprezentat de Arthur Hoffmann, directorul onorific al Academiei Olimpice Romane.

Manifestarea, organizata de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si unitatile de invatamant bucurestene: Colegiul Tehnic Iuliu Maniu, Liceul cu Program Sportiv Mircea Eliade, Colegiul Tehnic Feroviar Mihai I si  Scoala Gimnaziala nr. 162, a avut ca scop valorificarea experientei profesorilor de educatie fizica, profesorilor pentru invatamantul prescolar, profesorilor pentru invatamantul primar si a antrenorilor in domeniul stimularii elevilor pentru practicarea exercitiului fizic sub diverse forme.

Prin intermediul acestei actiuni s-a reusit realizarea unui schimb de experienta, la nivel  national, intre profesorii de educatie fízica, profesorii pentru invatamantul prescolar, profesorii pentru invatamantul primar si antrenori, privind metodele de  dezvoltare complexa a personalitatii elevilor prin activitatile sportive si de formare a competentelor  cheie  obtinute prin educatie fizica  si  sport privind integrarea sociala si profesionala.

Reprezentantul COSR a subliniat in plen importanta protocoalelor dintre Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS) si COSR privind organizarea Olimpiadei Gimnaziilor, in perioada 2015 – 2019, si a concursurilor nationale “Jocurile Olimpice in imaginatia Copiilor” si “Un condei numit fair-play”, in perioada 2015 – 2020, activitati care contribuie la promovarea sportului si miscarii olimpice in randul elevilor.

Referitor la revigorarea sportului romanesc la nivel performanta, Arthur Hoffmann a vorbit despre importanta consolidarii permanente a “bazei piramidei sportului romanesc”. “Stimularea, sustinerea si incurajarea tinerilor de a participa la competitii olimpice, Festivalul  Olimpic al Tineretului European, Jocurile Olimpice de Tineret, Jocurile Europene si Jocurile Olimpice au o contribuitie esentiala in formarea lor ca sportivi atat din punct de vedere al mentalitatii cat si al pregatirii specifice. Existenta Centrelor Nationale Olimpice pentru Juniori si crearea din acest an a Loturilor Olimpice pentru Tineret asigura o continuitate in formarea lor ca viitori sportivi de inalta performanta si de posibili componenti ai loturilor olimpice”, a mai sustinut Arthur Hoffmann.

Directorul onorific al AOR a sintetizat in cateva cuvinte intreaga manifestare de la Cheile Gradistei: “Deosebit de important este ca lucrarile inscrise in cadrul acestui Simpozion reflecta viziunea Comitetului International Olimpic referitoare la miscarea si rolul miscarii olimpice, semn ca in Romania aceste concepte au fost bine insusite  de catre specialistii nostri. Reflecta de asemnea importanta educatiei fizice si sportului in societate, responsabilitatea si pozitia respectabila a celor ce slujesc domeniul”.

 

 

Galerie foto