• BCR

Stiri

30 aprilie 2015 Doi membri AOR, prezenti la a XIII-a Sesiune internationala a AIO

La cea de-a  XIII-a Sesiune internationala a Academiei Internationale Olimpice (AIO), rezervata directorilor de Academii Nationale Olimpice sau oficialilor Comitetelor Nationale Olimpice, care va avea loc in localitatea Olympia (Grecia) in perioada 2-9 mai a.c., vom fi reprezentati de Anita Sterea – membru in Consiliul de conducere al Academiei Olimpice Romane (AOR) si de Doru Costica – directorul filialei judetene AOR Timis. Sub genericul «Valori Olimpice», tema supusa dezbaterii in acest an va fi: «Valoarea excelentei ca instrument educational» (excelenta fiind una dintre cele trei valori promovate de catre Comitetul International Olimpic alaturi de respect si prietenie). In timpul sesiunii, se va prezenta un raport al AOR, precum si obiectivele si prioritatile cu privire la educatia olimpica si la promovarea Miscarii Olimpice in tara noastra.

In cadrul Miscarii Olimpice, AIO isi va continua seria activitatilor traditionale la Olympia pe tot parcursul anului 2015, oferind posibilitatea elevilor, studentilor, cadrelor  universitare, sportivilor, administratorilor din sport, jurnalistilor si oficialilor din intreaga lume de a face schimb de idei si de a impartasi acea “stare de spirit” caracteristica olimpismului.

Varietatea sesiunilor educationale, programele academice si studiile de cercetare aprofundate care sunt oferite, contribuie la viziunea Academiei, aceea  de a explora si de a spori contributia olimpismului pentru umanitate.

Scopul Academiei Internationale Olimpice este de a pastra si disemina spiritul olimpic, de a studia si a pune in aplicare principiile educationale si sociale ale olimpismului si de a consolida baza stiintifica a idealului olimpic.

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman prin Academia Olimpica Romana a delegat o serie de participanti care sa reprezinte Romania la aceste sesiuni.

Pentru mai multe informatii accesati www.ioa.org.gr