You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Colanul Olimpic a fost acordat Principesei Margareta a Romaniei

Alin Petrache, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, a decernat Colanul Olimpic Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Peles din Sinaia, in Sala Tronului. Astfel a fost marcata intrarea Olimpismului romanesc intr-o noua era, alaturi si sub Inaltul Patronaj al Casei Regale, ai carei membri au pus, acum un secol, bazele Miscarii Olimpice din Romania.
 
La ceremonie, Alin Petrache a tinut un scurt discurs: “Imi revine deosebita placere de a acorda cea mai inalta distinctie a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Colanul Olimpic, Principesei Mostenitoare a Romaniei".
 
"Asa cum am spus in urma cu putin timp, atunci cand am primit Inaltul Patronaj al Casei Regale, in tara noastra, legatura dintre regalitate si sport este una puternica si de durata, reprezentantii miscarii sportive recunoscand de-a lungul anilor suportul sustinut al Casei Regale. Si daca este un lucru cu adevarat deosebit in imboldul pe care Casa Regala l-a dat sportului acesta este tocmai momentul cand a facut-o, momentul de inceput, momentul cel mai mai greu, cand Casa Regala a fost alaturi de sport. De mai bine de un secol, ne sprijiniti si pentru aceasta va multumim din suflet”.
 
Ceremonia a fost urmata de un dineu oferit cu ocazia zilei de nastere a Altetei Sale Regale Principesa Mostenitoare.

 

Galerie foto