You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Presedintele COSR deplange disparitia sportivilor francezi de top, in drama aviatica din Argentina

Doi sportivi francezi medaliati la Jocurile Olimpice au pierit intr-un tragic accident aviatic, impreuna cu alte opt persoane. „Este o pierdere uriasa pentru sportul francez si pentru miscarea olimpica”, a spus Alin Petrache, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. „Sunt alaturi de iubitorii de sport din intreaga lume si deplang impreuna cu ei disparitia neasteptata a unor eroi. Au plecat dintre noi niste oameni tineri si talentati care trebuiau sa constituie exemple vii pentru multe generatii viitoare de sportivi. Au vrut sa-si puna in valoare abilitatile si in alta parte decat in arenele sportive, dar soarta tragica le-a curmat orice sansa. Odihneasca-se in pace”.

Doua elicoptere ce transportau vedete ale sportului francez, care au acceptat să participe la populara emisiune de supravieţuire „Dropped”, s-au prabusit dupa ce s-au ciocnit in aer, la putin timp dupa decolare, in zona Villa Castelli, din provincia La Rioja din Argentina.

Sportivii de top care au disparut in accident sunt inotatoarea Camille Muffat care la  Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, a cucerit titlul olimpic la 400 m liber, medalia de argint la 200 m liber si pe cea de bronz, cu stafeta feminina a Frantei, la 4x200 m liber, boxerul Alexis Vastine, medaliat cu bronz la JO de la Beijing, in 2008, la categoria usoara, si a participat la JO de la Londra in 2012, unde a ajuns in sferturile de finala, si navigatoarea Florence Arthaud, care in 1990 a fost femeia care si-a trecut in palmares cea mai rapida traversare solitara a Atlanticului de Nord.

Galerie foto