You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

COSR, sub Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Regele Mihai I

In cadrul unei ceremonii care a avut loc in Sala Regilor a Palatului Elisabeta, Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) i-a fost conferit Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Regele Mihai I. Documentul i-a fost inmanat presedintelui COSR Alin Petrache de catre  Principesa Mostenitoare Margareta.

La eveniment au mai fost prezenti Principele Radu, Principesa Maria, membri ai Comitetului Executiv al COSR, presedinti ai unor federatii nationale sportive precum si reprezentanti ai presei.

In deschiderea ceremoniei, Principele Radu a subliniat legatura trainica existenta intre COSR si Casa Regala. „Majestatea Sa Regele a conferit Comitetului Olimpic si Sportiv Roman Decoratia Regala «Nihil Sine Deo», pentru a onora un secol de la fondare si noua decenii de la prima participare a Romaniei la Jocurile Olimpice. Acum, ne aflam la Palatul Elisabeta datorita deciziei COSR de a se aseza sub Inaltul Patronaj al Regelui Mihai. Este o continuitate a incurajarii traditiei romanesti, a excelentei in sport. Casa Regala nu a fost separata de sportul romanesc nici inainte de 1989, pentru ca noi, cei de aici din tara, il ascultam la radio pe Regele Mihai, iar Majestatile Lor urmareau la televizor cum sportivii romani castigau medalii olimpice", a declarat Principele Radu.

Emotionat, Alin Petreche a declarat: „Misiunea noastra comuna, a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si a Casei Regale este de a sprijini valorile acestei tari si de a cultiva excelenta. Am fost alaturi mai bine de un secol, iar asocierea regalitatii cu ceea ce reprezinta Comitetul Olimpic si Sportiv Roman este fireasca si de durata. Am facut istorie, suntem istorie, iar romanii ne privesc drept repere. Odata cu primirea Inaltului Patronaj al Casei Regale, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman isi reafirma un crez, dar si un drum. Primul se refera la siguranta ca potentialul imens al sportului romanesc poate si isi va regasi expresia in cadrul competitiilor de la cel mai inalt nivel. Cel de-al doilea semnifica directia de la care nu ne putem abate,  aceea de valorificare a talentului, ambitiei si determinarii tuturor sportivilor nostri. ”

„Multumim Casei Regale pentru onoarea pe care ne-o face. Stim insa ca forma de recunostinta cea mai convingatoare, cea mai curata va fi zambetul campionilor nostri olimpici pe podium, in timp ce vor asculta imnul si vor privi drapelul ridicandu-se. Ceea ce va promit astazi, in numele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si al tuturor federatiilor si institutiilor pe care le reprezinta, este ca vom face tot ceea ce ne sta in putinta pentru a va multumi astfel cat mai des”, a conchis presedintele COSR.

Ceremonia a fost urmata de un dineu care a avut loc in Sufrageria Mare.

Galerie foto