You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Sport Forum, o necesitate pentru sportul romanesc

Peste 170 de participanti, printre care conducatorii a 45 de federatii nationale sportive, olimpice si neolimpice, si opt invitati de marca de la structuri similare din Europa si de la Asociatia Comitetelor Olimpice Europe (EOC), s-au reunit la Cheile Gradistei, la Sport Forum,  evenimentul organizat de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman. Timp de doua zile, 20 de vorbitori au tinut prelegeri din diferite domenii, de la management, marketing, finantare in sport, tehnici de pregatire sportiva si anti-doping, pana la social media si comunicare in miscarea sportiva.

Parerea unanima a fost ca reuniunea de la Cheile Gradistei a fost o reusita nu numai pentru ca toti cei prezenti au avut cate ceva de invatat din experientele impartasite in plen de vorbitori, dar si pentru ca Sport Forum le-a dat posibilitatea conducatorilor sportului romanesc sa petreaca impreuna cateva zile minunate intr-un cadru de vis.

George Boroi, presedintele Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti, a sintetizat in cateva fraze atmosfera de la Cheile Gradistei: “Nu s-a mai intamplat demult asa ceva si a fost o bucurie ca atatia prieteni dragi ne-am adunat in acelasi loc dupa foarte multa vreme. Pe majoritatea participantilor ii cunosc de-o viata, dar am avut placerea sa pot sta de vorba si sa cunosc mai bine presedinti de federatii pe care ii stiam doar din vedere. La astfel de reuniuni oamenii vorbesc deschis atat depre problemele lor cat si despre reusite, iar marele castig este legatura puternica inter-umana care se creeaza”.

Eduard Novak, ciclistul care la Londra  a cucerit primul titlul paralimpic din istoria sportului romanesc, in alocutiunea sa, care a avut in prim plan sportivul paralimpic, a tinut sa atraga atentia despre cat de important ar fi ca fiecare federatie nationala sportiva din Romania sa aiba si o sectiune paralimpica. 

Dupa cele patru zile petrecute la Cheile Gradistei, parerea tuturor participantilor a fost ca o noua editie a Sport Forum ar fi binevenita.

Galerie foto