You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Echipa Olimpica a Romaniei primita cu flori pe Aeroportul Henri Coanda

Cea mai mare parte a Echipei  Olimpice a Romaniei, care a participat la editia de iarna a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) Vorarlberg&Liechtenstein 2015, a revenit astazi in tara. Sportivii, tehnicienii si oficialii romani au fost intampinati cu flori pe  Aeroportul Henri Coanda din Otopeni de reprezentantii Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, rude, prieteni si ziaristi. 

Absenti de pe aeroportul din Otopeni au fost saritorii cu schiurile Nicolae Sorin Mitrofan  si colegul sau Stefan Valentin Blega. Mitrofan, cel mai bine clasat roman la aceasta editie a FOTE, locul 5 in intrecerea individuala de sarituri cu schiurile , a zburat direct catre Kazahstan unde, alaturi de Iulian Pitea, Mihai Purice Buzescu, Eduad Torok si Dana Haralambie, va participa la Campionatele Mondiale de sporturi nordice rezervate juniorilor cu varste de pana in 21 de ani si tinerilor U 23, gazduite de localitatea Alma Ati. Valentin Blega va participa la alte competitii internationale.

Puiu Gaspar, secretarul general a Federatiei Romane de Schi si Biatlon (FRSB) - forul care a avut cei mai multi reprezentanti la FOTE 2015, s-a declarat “multumit si nu prea” de rezultatele inregistrate de sportivii romani la aceasta editie a Festivalului. “Ne asteptam la mai multe clasari in prima treime a clasamentului la toate disciplinele”, a spus Puiu Gaspar. “Trebuie totusi sa tinem seama de faptul ca majoritatea sportivilor au participat in premiera la o competitie de anvergura. Ori, fara puncte acumulate  in intrecerile internationale nu s-au bucurat de pozitii care sa-i ajute la start, iar conditiile meteo, cu ninsori in fiecare zi, au fost de asemenea neprielnice. Cu toate aceste trebuie sa remarcam locul 5 ocupat de Mitrofan la sarituri cu schiurile sau clasarea biatlonistului Raul Flore pe pozitiile 13 si 14 la 7,5 km sprint, respectiv 10 km urmarire. Sunt dovezi ca acolo unde se investeste mai ales in infrastructura se obtin si rezultate notabile”,  a precizat secretarul general al FRSB.

Galerie foto