You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Sorin Mitrofan, locul 5 la sarituri cu schiurile

Tanarul Nicolae Sorin Mitrofan a inregistrat astazi, la Montafon Nordic Sport Centre din Austria , cel mai bun rezultat din istoria participarii Romaniei la editiile de iarna ale FOTE, in competitia de sarituri cu schiurile – locul 5 la sarituri de la trambulina HS 108 m.

In ciuda conditiilor meteo nefavorabile pentru sarituri cu schiurile, sportivul roman, aflat la prima sa participare la o competitie internationala, a reusit o evolutie foarte buna. Dupa saritura din prima mansa Sorin Mitrofan se afla pe pozitia a 13-a, dar in finala s-a intrecut pe sine si a urcat opt locuri, cu un total de 236.4 puncte.

Concursul a fost castigat de finlandezul Niko Kytoesaho (271,3 p), urmat de slovenul Domec Prevc (244.3 p) si de polonezul Dawid Jarzabek (242,9 p). Intrecerea a fost atat de stransa incat Jesper Oedegaard, din Norvegia,  ocupantul locului patru a ratat podiumul pentru numai o sutime (242.8 p).

„A fost o competitie extrem de grea”, a declarat Nicolae Sorin Mitrofan imediat dupa concurs. „Au fost multi sportivi foarte valorosi care au sarit foarte bine. De la Bucuresti am plecat cu gandul la o clasare in primele sase locuri si imi doream foarte mult sa termin cat mai sus in clasament. Mi-a fost frica sa nu gresesc in mansa a doua, finala, si din fericire am reusit o saritura mai buna decat in prima runda, desi vremea a fost mai rea, cu vant puternic din spate. Practic acest vant i-a incomodat pe foarte multi concurenti, care au sarit mai slab decat mine. Sper ca si la echipe sa reusim o figura frumoasa ”, a mai spus tanarul sportiv in varsta de 17 ani, care a inceput sportul de performanta in urma cu sapte ani.

„Este un rezultat foarte bun care demonstreaza ca investitiile in sariturile cu schiurile din Romania, din ultimii ani, nu au fost in zadar ”, a spus Puiu Gaspar, secretarul general al Federatiei Romane de Schi si Biatlon (FRSB). „Evolutia ambilor sportivi romani in competita masculina individuala de sarituri cu schiuri este laudabila. Atat Sorin Mitrofan, care a ocupat cel mai bun loc din istoria participarii saritorilor cu schiurile romani la o editie a FOTE, cat si Valentin  Blega au dat dovada de multa seriozitate si ambitie. Sa nu uitam ca Valentin Blega a cazut la antrenamente, dar a reusit sa depaseasca momentul si sa se califice in finala FOTE. Suntem convinsi ca, asa cum ne-am propus la demararea proiectului de revitalizare a sariturilor cu schiurile din Romania, in 2018 – 2020 vom avea un saritor roman in top 10 mondial ”.

In competitia feminina de sarituri cu schiurile de la trambulina HS 66 m, de la FOTE 2015, unde au fost inscrise  52 de participante, ambele reprezentante ale Romaniei s-au calificat in finala unde au evoluat primele 27 clasate. La finalul competitiei Bianca Elena Stefanuta s-a clasat pe locul 17, cu 170.8 puncte, iar  Raluca Iulia Stefan pe locul 24, cu 129 puncte.

Galerie foto