You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

A fost aprinsa Flacara Olimpica a FOTE 2015

Startul celei de a 12-a editii de iarna a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), organizata in premiera de doua natiuni, a fost dat de Heinz Fischer, presedintele Austriei, si de Alois, printul regent al principatului Liechtenstein, in cadrul unei festivitati de deschidere originale gazduita de arena de sarituri cu schiurile  Montafon Nordic, din Tschagguns (Austria). Printre cele 45 de reprezentative ale tarilor prezente la FOTE care au defilat potrivit ritualului olimpic s-a aflat si delegatia Romaniei, in frunte cu schioarea alpina Andra Corinne Ghislaine Caill, desemnata purtatoarea de drapel.

Cei peste 5000 de iubitori de sport prezenti in tribunele centrului sportiv Montafon Nordic au aplaudat show-ul special  realizat pe idea ca tinerii competitori de astazi vor fi starurile sportive de maine. Artizana spectacolului a fost Tamara Kauffmann, o coregrafa celebra din Liechtenstein, cu o experienta vasta in organizarea unor astfel de reprezentatii, printre realizarile sale numarandu-se ceremonia de deschidere a celei de a 42-a editii a Campionatelor Mondiale de schi alpin din 2013. Kauffmann nu numai ca a conceput intreaga regie a spectacolului, dar i-a si pregatit pe cei 150 de artisti amatori, voluntari din Vorarlberg (Austria) si Liechtenstein. De detaliile organizatorice s-a ocupat Heike Montiperle, din Feldkirch (Austria).

Cantecul “Rock the Alps”, al carui titlu se identifica cu logo-ul competitiei, a fost compus special pentru FOTE 2015 de Roger Szedalik din Liechtenstein, si interpretat in premiera la festivitatea de deschidere.

Punctul culminant al ceremoniei a fost aprinderea Flacarii Olimpice de catre o fetita de opt ani, Chiara din Balzers.

Galerie foto