You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Pensiunea Alpenrose, casa primitoare pentru Echipa Olimpica a Romaniei

Componentii Echipei Olimpice a Romaniei au ajuns cu bine la Pensiunea Alpenrose din  St. Gallenkirch (Austria), care ii va gazdui pe toata durata Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) Vorarlberg&Liechtenstein 2015. Dupa un zbor fara niciun fel de incidente neplacute pana la Zurich, repezentantii nostri au mers cu autocarul pus la dispozitie de organizatori pana  in localitatea austriaca.

In ciuda celor aproximativ noua ore petrecute pe drum, oboseala nu a pus stapanire pe tinerii sportivi romani care s-au bucurat de ninsoarea linistita care i-a intampinat de cum au ajuns in Austria.  Pensiunea micuta, unde va locui doar delegatia Romaniei, s-a dovedit extrem de primitoare inca de la inceput. Amabilitatea gazdelor, care ii trateaza pe sportivii nostri ca pe niste oaspeti de seama, intr-o oarecare masura suplineste absenta atmosferei dintr-un Sat Olimpic. Cei mai apropiati " vecini" ai delegatiei noastre sunt reprezentantii Letoniei, care locuiesc, de asemenea intr-o pensiune, la aproximativ 500 m distanta.

In afara de componetii lotului de sarituri cu schiurile, care nu au putut efectua pregatirea specifica din cauza ca arena in care se afla trambulinele va gazdui festivitatea de deschidere a competitiei, toti ceilalti sportivi romani au participat in aceasta dimineata la primele antrenamente, potrivit programului.

In prima zi, deplasarea la locurile de pregatire a decurs fara probleme pentru ca, in afara de arenele unde se defasoara intrecerile individuale de schi alpin, de patinaj si de schi fond aflate la aproximativ doua ore de mers cu masina, celelaltebaze sportive sunt aproape de spatiile de cazare.

Deocamdata, zapada neobisnuit de putina a creat organizatorilor probleme in ceea ce priveste amenajarea partiilor, dar faptul ca de ieri a inceput sa ninga le da tuturor speranta ca suprafetele de competitie vor arata foarte bine in momentul startului intrecerilor.

Galerie foto