You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Brasovul, in plina cursa pentru organizarea JOT 2020

La Primaria Municipiului Brasov a avut loc o intrunire a membrilor Comitetului de Candidatura a orasului Brasov pentru organizarea editiei de iarna a Jocurile Olimpice de Tineret din 2020. La discutii au participat reprezentantii primariei municipiului Brasov in frunte cu primarul George Scripcaru, Liviu Cocos, primarul orasului Predeal, Adrian Vestea, edilul orasului Rasnov, Ovidiu Garbacea, proprietarul complexului sportiv Cheile Gradistei, precum si Alin Petrache, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), si Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR.

Au fost discutate aspecte ale dosarului de candidatura al Brasovului, depus la Comitetul International Olimpic (CIO), si puse la punct raspunsurile la cererile de clarificare transmise de Comisia de Evaluare CIO referitor la anumite puncte din dosar.

Reprezentantii Comitetului de Candidatura a orasului Brasov au pus la punct urmatorii pasi ai strategiei de candidatura, respectiv structura prezentarii ofertei Brasovului precum si metodele de comunicare ulterioara cu institutiile implicate si mass-media, pana la momentul anuntului oficial CIO al orasului gazda.

 „In competitia pentru obtinerea organizarii editiei de iarna din 2020 a Jocurilor Olimpice de Tineret, Brasovul are un rival de marca - orasul elvetian Lausanne, supranumit si capitala lumii Olimpice, in virtutea faptului ca gazduieste sediul CIO. Prin urmare, intrecerea nu va fi deloc usoara”, a precizat Alin Petrache. „Totusi, la o prima comparatie a ofertelor de concept sportiv ale celor doua orase, Brasovul poate fi considerat favorit. Un avantaj important este oferit de distantele mai scurte intre locurile de competitie si Satul Olimpic, precum si dispunerea compacta a acestora pe harta”.

Prezentarea ofertei Brasovului va avea loc in cursul unei videoconferintei, programata pe 11 martie a.c., cu membrii Comisiei de Evaluare CIO.

Galerie foto