You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Voluntarii de la Jocurile Europene Baku 2015 vor fi denumiti “Purtatorii Flacarii”

Organizatorii Jocurilor Europene Baku 2015 au anuntat ca voluntarii de la editia inaugurala a acestei competitii, care va avea loc in aceasta vara in perioada 12 – 28 iunie, vor fi cunoscuti sub numele de “Purtatorii Flacarii”. Numele reflecta faptul ca voluntarii au un rol extrem de important in promovarea spiritului acestor intreceri si un omagiu adus Azerbaidjanului, pasiunii si caldurii specifice gazdelor.

 Azad Rahimov, ministrul Tineretului si Sportului din Azerbaidjan, director executiv al competitiei de la Baku, a spus: “Programul pentru voluntari de la Jocurile Europene Baku 2015 ofera tinerilor posibilitatea fantastica de a se implica in organizarea competitiei si de a sustine Azerbaijan pe scena internationala. Toti Purtatorii Flacarii vor castiga o valoroasa experienta prin participarea la aceasta competitie, experienta pe care o vor lasa mostenire generatiilor viitoare, in perspectiva organizarii altor evenimente sportive de anvergura in Azerbaijan”.

Peste 16 000 de aspiranti la calitatea de voluntar la Jocurilor Europene Baku 2015 au aplicat deja on-line pentru selectia care se afla in plina desfasurare, dar dintre acestia vor fi recrutati doar 12 500 de tineri.

Purtatorii Flacarii vor juca un rol important pe parcursul Jocurilor intrucat vor fi in permanenta atat alaturi de sportivi cat si de oficialii, reprezentantii mass-media si spectatorii participanti la intreceri.

Farhad Hajiyev, directorul executiv al  Fundatiei de Tineret din Azerbaidjan si membru in Comitetul de Organizare al JE  Baku 2015 a spus: “Avem una dintre cele mai tinere populatii din Europa si a deveni Purtatorul Flacarii va fi pentru tinerii nostri oportunitatea de a demonstra ospitalitatea tarii noastre si dragostea noastra pentru sport”.

Purtatorii Flacarii vor avea asigurate transportul gratuit intre bazele sportive, uniforme, mancare si un SIM Card oferit de o companie de telefonie locala.

Mai multe informatii despre programul pentru voluntari de la  Baku 2015 se pot obtine si pe site-ul www.baku2015.com

Galerie foto