You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Primii ambasadori internationali ai Jocurilor Europene Baku 2015

Primii atleti internationali care vor fi ambasadorii editiei inaugurale a Jocurilor Europene de la Baku 2015  au fost anuntati oficial. Acesti sportivi au fost selectati pentru a-si reprezenta disciplinele sportive si pentru a participa in campanii de marketing in scopul promovarii Jocurilor Europene. 
Reprezentanta gimnasticii ritmice de origine franceza Kseniya Moustafaeva, alaturi de medaliatul cu argint din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing 2008 la proba de canoe sprint, danezul Rene Holten Poulsen si echipa de baschet 3x3 a Serbiei formata din Dusan Domovic Bulut, Marko Savic, Marko Zdero si Dejan Majstorovic au fost selectati pentru a promova Jocurile Europene in tarile de origine, cat si in mediul online.
 
Dusan Domovic Bulut, considerat unul dintre cei mai buni baschetbalisti la disciplina 3x3, a declarat: “Este o buna oportunitate pentru o disiplina sportiva noua, ca baschetul 3x3, sa fie inclusa intr-un eveniment multi-sport de o asa anvergura precum Jocurile Europene si sunt sigur ca fanii vor aprecia viteza si abilitatile sportivilor implicati. Abia asteptam sa concuram impotriva celor mai bune echipe ale continentului in cadrul Jocurilor Europene de la Baku 2015.”
 
Programul ambasadorilor Jocurilor Europene de la Baku 2015 continua, iar comitetul de organizare va anunta mai multi sportivi internationali in viitorul apropiat. 
 
Jocurile Europene de la Baku vor avea loc intre 12 si 28 iunie 2015 si vor include 20 de discipline sportive, dintre care 16 discipline olimpice si patru non-olimpice. 
Mai mult de 6000 de sportivi vor reprezenta peste 17 natiuni. 
Asociatia Comitetelor Olimpice Europene a acordat organizarea primei editii a Jocurilor Europene orasului Baku in decembrie 2012. 
 

Galerie foto