You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Reprezentativa feminina de volei a Romaniei calificata la Jocurile Europene de la Baku

Nationala de senioare a Romaniei se afla printre cele 12 reprezentative confirmate de organizatori pentru a participa la turneul feminin de volei din cadrul primei editii de vara a Jocurilor Europene, competitie care va avea loc la Baku, in Azerbaidjan, in perioada 12.06 – 28.06.2015. In ordinea locurilor ocupate in ierarhia europeana, celelalte 11 tari care vor fi reprezentante in competitia feminina de volei de la Baku sunt Rusia, Serbia, Italia, Turcia, Germania, Olanda, Polonia, Belgia, Croatia, Bulgaria si Azerbaidjan.

“Este un lucru foarte bun pentru nationala feminina a Romaniei sa participe la Jocurile Europene”, a spus Viorel Manole, secretarul general al Federatiei Romane de Volei. “Anul 2015 va fi un an plin pentru voleiul feminin romanesc. Mai intai vor fi aceste adevarate Jocuri Olimpice ale Europene de la Baku, iar apoi nationala de senioare a Romaniei va participa la Campionatul European de la sfarsitul lui septembrie (n.r. – 29 septembrie – 4 octombrie 2015). Practic, pentru Romania, intrecerile de la Baku, unde vor concura cele mai bune 12 echipe din Europa,  vor fi o foarte importanta testare  inainte de Campionatul European unde se intrec cele mai valoroase 16 tari de pe Batranul Continent. Obiectivul nostru va fi, atat Jocurile Europene, cat si la Campionatul European, o clasare in primele 5 – 8 locuri ”, a precizat Viorel Manole.

La competitia de volei din cadrul Jocurilor Europene s-au calificat primele noua tari in clasamentul european, ocupantele primelor doua locuri in Liga Europeana - unde Romania s-a aflat pe locul secund in ultimii patru ani - si tara gazda.

Pe aceleasi criterii au fost stabilite si cele 12 nationale masculine de volei calificate in competitia de la Baku: Rusia, Italia, Serbia, Polonia, Bulgaria, Germania, Franta, Finlanda, Belarus, Slovacia, Turcia si Azerbaidjan.

Intrecerile de volei se vor disputa timp de 16 zile in Sala Crystal din Baku, momentele cele mai importante fiind cele doua finale la capatul carora se vor castiga medaliile de aur .

“Punctele de clasament olimpic care se vor putea castiga la Jocurile Europene, in vederea participarii la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, sunt garantia ca toate echipele de top ale Europei vor fi prezente la Baku 2015”, a spus Simon Clegg, Chief Operating Officer pentru “Baku 2015”.

“Cu cateva dintre cele mai valoroase reprezentative de volei din Europa, care vor evolua atat in competitia masculina cat si in cea feminina, va fi garantata inalta calitate a intrecerilor din timpul Jocurilor Europene. Abia asteptam sa inauguram competitia din Azerbaidjan deoarece cu siguranta Baku 2015 va reprezenta un puct de real interes in calendarul international de volei ”, a declarat André Meyer, presedintele Federatiei Europene de Volei.

Peste 6000 de sportivi sunt asteptati sa participe la intrecerile organizate la Jocurile Europene de la Baku din 2015. Se va concura  la 20 de sporturi, dintre care 16 olimpice si patru neolimpice, iar potrivit ultimelor decizii ale organizatorilor, la 11 sporturi – atletism, box, inot, ciclism, lupte, tir cu arcul, tir sportiv, tenis de masa, taekwondo, triatlon si volei –  vor fi oferite oportunitatii de calificare  la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016.

Galerie foto