You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Lordul Coe a primit Colanul Olimpic

Personalitate marcanta a sportului mondial, presedintele Comitetului Olimpic din Marea Britanie, vicepresedinte al Federatiei Internationale de Atletism (IAAF) si presedinte al Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012, Sir Sebastian Coe a primit Colanul Olimpic, cea mai inalta distinctie acordata de Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) din partea presedintelui COSR Alin Petrache.

La evenimentul care a avut loc la Muzeul Sportului din cadrul Casei Olimpice din Bucuresti (sediul COSR), alaturi de Alin Petrache, Lordul Coe si Ion Sandu, presedintele Federatiei Romane de Atletism, au fost prezenti membrii Biroului Executiv al COSR, o serie de personalitati ale atletismului din intreaga lume si o multime de reprezentanti ai mass-media.

 „Suntem mandri ca avem alaturi de noi o asa personalitate a atletismului mondial cum este Sir Sebastian Coe si ca putem scrie o noua fila in istoria sportului”, a spus Alin Petrache. „Nu puteam rata ocazia de a-l onora asa cum se cuvine in Casa Olimpica, la Muzeul Sportului”, a completat presedintele COSR.

Sir Sebastian Coe a tinut sa multumeasca pentru inalta distinctie oferita de presedintele COSR: “Ma simt fantastic. Romania a avut o contribuitie importanta in sportul olimpic mondial si sunt onorat sa fiu atat de aproape de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, intr-un loc atat de plin de istorie a sportului, printre atatea glorii ale sportului romanesc. Abia astept ca presedintele miscarii olimpice din Romania sa viziteze Londra pentru a-i intoarce aceasta onoare”.

Vizavi de perioada critica prin care trece sportul romanesc, Alin Petrache a precizat: “Sportul romanesc se afla intr-un moment de rascruce si, asa cum am mai spus, va trebui sa ne alegem un nou punct de pornire, din care sa plecam de la zero. Asa cum am decis impreuna cu conducatorii federatiilor sportive care vor avea participanti la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016, noi  vom alege acel punct. Am propus un pact pentru sportul romanesc, pe cel putin zece ani, asa cum au facut toate tarile europene, in care am luat in calcul investitii  atat in infrastructura, cat si in copii si tinerii nostri talentati. Trebuie sa avem din nou un sport asa cum a avut Romania, nu demult, sa incepem sa cucerim din nou cat mai multe medalii pentru ca aceste trofee asigura de fapt pozitia Romaniei pe harta lumii. Cu siguranta se vor gasi bani, trebuie sa se gaseasca bani pentru relansarea sportului romanesc".

Dupa  primirea Colanului Olimpic, inainte de a parasi Muzeul Sportului din Bucuresti,  Lordul Sebastian Coe, dublu campion olimpic in proba de 1.500 m si dublu vicecampion olimpic la 800 m, a confirmat ca va candida pentru postul  de presedinte al IAAF, pe care il va lasa liber actualul conducator al IAAF, senegalezul Lamine Diack, in varsta de 81 de ani, care se va retrage în august 2015, dupa 16 ani petrecuti la sefia forului atletic mondial.

Lordul Sebastian Coe va participa in aceasta seara la  “A IV-a Gala a Atletismului Balcanic” (“The 4th Balkan Athletics Gala 2014”), eveniment organizat de FRA care va avea loc la Hotel Marriot.

Galerie foto