You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Presedintele COSR a propus un Acord National pe zece ani pentru sportul romanesc

La intrunirea la nivel inalt organizata de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR), la Complexul “Sydney 2000” din Izvorani, alaturi de Alin Petrache si Ioan Dobrescu, presedintele si respectiv secretarul general ai COSR, au fost prezenti Victor Ponta, primul ministru al Romaniei, Gabriela Szabo, ministrul Tineretului si Sportului, si numeroase personalitati ale sportului romanesc. In prim-planul evenimentului s-a aflat propunerea lansata de presedintele COSR privind elaborarea unui Acord National pe zece ani pentru sportul romanesc.

“Sportul romanesc a ajuns la un moment de rascruce”, a spus Alin Petrache. “Suntem la finalul unei epoci, iar regenerarea miscarii olimpice si sportive romanesti nu este posibila decat printr-o strategie pe minimum zece ani pentru a putea construi o baza solida pentru sportul de performanta. Miscarea olimpica si sportiva din Romania trebuie sa ofere imaginea succesului si reusitei sociale, a placerii de a face sport, dar si a satisfactiei, inclusiv financiare, de a obtine performante. Doar asa putem atrage din nou copiii si tinerii spre sport si doar in acest fel putem creste baza de selectie vitala pentru viitoarele performante”, a subliniat presedintele COSR.

“Nu putem castiga fara proiecte pe termen lung, de aceea va propun un ACORD NATIONAL PENTRU SPORT, care sa se deruleze pe parcursul a zece ani, semnat de toti decidentii politici, dar si de cei din managementul sportiv (COSR, MTS, federatiile sportive nationale), care sa tina cont de acest parteneriat si sa respecte toate punctele prevazute”, a continuat  Alin Petrache.

“ACORDUL NATIONAL PENTRU SPORT va stabili liniile directoare ale miscarii sportive din Romania, va contine un plan de masuri care vor trebui implementate pentru a readuce Romania in prim-planul sportului mondial si va stabili Planul de investitii in infrastructura sportiva”.

“Vom avea nevoie de un comitet de lucru restrans care sa stabileasca liniile directoare ale Acordului, pentru ca apoi sa fie elaborat un document care se doreste sa fie cartea de capatai a sportului romanesc. Acordul, la care va fi necesar sa colaboreze toate federatiile, ar trebui finalizat in primul trimestru din 2015”, a precizat presedintele COSR.

Victor Ponta, primul ministru al Romaniei, prezent la intrunirea de la Izvorani a declarat ca va sustine atat Acordul National pe zece ani pentru sportul romanesc propus de Alin Petrache, cat si noua formula a Legii Sportului : “Avem bani si singurul lucru pe care vi-l cer este sa-mi prezentati cat mai curand atat Legea Sportului cat si Acordul National propus de presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. In clipa in care le voi avea le voi sustine asumandu-mi raspunderea. Iubesc sportul  si vreau sa stiu ce putem face pentru a va sprijini, sa fie mai bine la Rio decat la Londra, desi se stie ca nu va fi usor.  Doresc sa incalcam acel presimism national, iar la Jocurile Olimpice de la Rio, Romania  sa obtina rezultate si mai bune decat la Londra, in ciuda dificultatilor”.

Galerie foto