You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Paul Ciobanel a parasit aceasta lume

Fostul mare jucator de rugby Paul Ciobanel, fondator al Federatiei Romane a Persoanelor cu Handicap, membru al Comitetului Executiv al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) din 2004 pana in 2013, s-a stins ieri dupa o lunga suferinta, la 75 de ani.
 Component al celei mai valoroase selectionate de rugby a Romaniei din toate timpurile, care a invins Franta de trei ori in anii ’60 si a ramas neinvinsa timp de patru ani, Paul Ciobanel a jucat atat in Romania, pentru ASA Ploiesti si CCA Bucuresti,  cat si in Franta, din 1970, pentru echipa Angouleme, lucru extrem de rar intalnit pe vremea comunistilor. Dupa ce a fost diagnosticat cu cancer osos si i-a fost amputat piciorul stang, fostul rugbist a reusit sa-si depaseasca statutul de persoana cu handicap. A condus singura fabrica de proteze ortopedice din Romania, unde in anii '82-'83 a implementat cele mai moderne tehnologii.
Un om special, Paul Ciobanel declara in urma cu cativa ani: „N-am avut dorinte pe care sa vreau in mod special sa le realizez. Consider ca am realizat tot ce am vrut pentru ca am respectat trei conditii esentiale: sa stii ce vrei sa faci, sa faci ceea ce stii sa faci, si sa faci ceea ce faci nu numai in interesul propriu”.

Paul Ciobanel a parasit aceasta lume, dar va ramane pentru totdeauna in inimile iubitorilor de sport. Odihneasca-se in pace!

Galerie foto