You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

COSR declanseaza o ampla dezbatere la nivel inalt pentru evaluarea sportului romanesc

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) va organiza vineri, 14 noiembrie 2014, la Complexul Olimpic Sydney 2000 din Izvorani, o intalnire la nivel inalt in cadrul careia se vor evalua potentialul olimpic al Romaniei precum si prioritatile in pregatirea sportivilor de top in vederea participarii la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016.

Alaturi de Alin Petrache, presedintele COSR, Ioan Dobrescu, secretarul general, si toti ceilalti membri ai Comitetului Executiv ai COSR, au fost invitati sa ia parte primul ministru al Romaniei si reprezentanti din conducerile ministerelor Tineretului si Sportului, Afacerilor Interne, de Externe, Finantelor Publice, Apararii Nationale, Educatiei Nationale, Muncii si Sanatatii.

La intrunire sunt asteptati de asemenea reprezentanti ai Federatiilor Sportive Nationale Olimpice, Agentiei Nationale Anti-Doping, Institutului National de Medicina Sportiva si Institutului National de Cercetare pentru Sport.

Nu vor lipsi nici antrenorii loturilor olimpice de la sporturile care vor avea reprezentanti la JO de la Rio 2016, sau sportivi de top ca Ana Maria Branza si Tiberiu Dolniceanu (scrima), Nicoleta Albu, Andreea Boghian, Roxana Cogianu, Adelina Cojocariu, Ioana Craciun, Mihaela Petrila, Irina Dorneanu si Daniela Druncea (canotaj), Andreea Chitu si Caprioriu Corina (judo), Larisa Iordache, Diana Bulimar, Andrei Vasile Muntean, Marius Daniel Berbecar (gimnastica), Liviu Alexandru Dumitrescu Lazar si Victor Mihalachi (canoe), Daniela Monteiro (Dodean) si Elizabeta Samara (tenis de masa).

Vor fi prezenti, de asemenea, medaliati olimpici ca Alin Moldoveanu, Constantina Dita, Ivan Potzaichin, Camelia Potec, Laura Badea, Violeta Beclea Szekely, Sandra Izbasa, Alina Dumitru, Marian Oprea sau Razvan Florea.

Nu in ultimul rand, la intrunire vor lua parte componentii Comisiei Tehnice Olimpice si pentru Sportul de Performanta.


"Am solicitat aceasta intalnire pentru a discuta despre potentialul de medalii de la Rio, dar si despre importanta Jocurilor Europene. Intalnirea de la Izvorani este un punct esential in evaluarea olimpismul romanesc in contextul acestor competitii, dar si un punct de plecare in discutiile pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.  Am incredere ca printr-un efort comun, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman si toate celelalte institutii implicate vor putea asigura Romaniei o reprezentare incununata de victorii la toate aceste competitii", a declarat Alin Petrache, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

 

Galerie foto