You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Echipele de baschet ale Romaniei vor fi prezente la Jocurile Europene de la Baku 2015

Organizatorii Jocurilor Europene de anul viitor de la Baku, Azerbaidjan, au confirmat echipele participante la disciplina baschet 3x3, atat masculin, cat si feminin. In competitia masculina se vor intrece in ordinea clasarii Romania, Slovenia, Lituania, Grecia, Serbia, Belgia, Spania, Estonia, Israel, Rusia, Azerbaidjan, Turcia, Republica Ceha, Elvetia, Italia si Andorra, iar la feminin,  Rusia, Slovenia, Belgia, Olanda, Lituania, Romania, Turcia,  Elvetia, Ucraina, Spania, Irlanda, Republica Ceha, Israel, Grecia, Slovacia si Azerbaidjan.

Reprezentantul organizatorilor, Simon Clegg, a declarat: „Suntem incantati sa putem confirma tarile participante la editia inaugurala a Jocurilor Europei care va avea loc anul viitor la Baku. Turneele de baschet 3x3 se vor desfasura pe o perioada de patru zile in arena construita special pentru acest scop, Basketball Arena, cu o capacitate de 2000 de locuri".

„Fiind unul dintre sporturile noi si inovative incluse in competitie, baschetul 3x3 va starni mult interes, asteptandu-ne la o confruntare intensa pentru titlul de primi campioni ai Jocurilor Europei din istorie”, a adaugat Pierce O’Callaghan, directorul Departamentului Sport .

Jocurile Europene de la Baku 2015 sunt prima editie a competitiei, fiind gandite ca un eveniment multisport al continentului, programat sa aiba loc intre 12 si 28 iunie anul viitor. Douazeci de discipline sportive sunt incluse in programul Jocurilor, din care 16 sporturi olimpice si patru non olimpice. Pe parcursul celor 17 zile de competitii sunt asteptati la Baku peste 6000 de sportivi europeni.

Interesant este faptul ca noua dintre aceste discipline ofera oportunitati de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio 2016: tir cu arcul, atletism, ciclism, tir, inot, tenis de masa, taekwondo, triatlon si volei.

Orasul gazda a primit onoarea de a organiza competitia de la Asociatia Comitetelor Olimpice Europene in decembrie 2012, aceasta asociatie fiind organziatoarea Jocurilor Europene impreuna cu BEGOC (Baku European Games Operations Committee).

 

Galerie foto