You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

“Diplomatia sportiva”, sustinuta de presedintele COSR

Alaturi de mai multe personalitati ale sportului romanesc, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman Alin Petrache a participat la conferinta denumita sugestiv  “Diplomatia sportiva”, eveniment organizat de Asociatia Student Sport.

Discutiile au fost centrate pe trei teme:
-              promovarea Romaniei prin sport si relatia dintre cele trei variabile importante si interconectate:  educatie, sport, sanatate;
-              apartenenta universitara si misiunea sportului in generarea acesteia, precum si rolul mediului privat in sustinerea sportului universitar;
-              rolul sportivilor ca vectori de imagine si a dat sansa publicului sa asculte povestile din studentia acestora, precum  si primele interactiuni cu sportul ale campionilor mondiali si europeni.

Presedintele COSR a tinut sa accentueze importanta  fundamentala pe care o au performerii in promovarea imaginii nationale.  „Sportivii, prin expunerea nationala si internationala de care se bucura, sunt prin natura lor vectori de imagine”, a spus Alin Petrache. „Acest statut obliga la o anumita tinuta, nu doar prin faptul ca ei reprezinta tricolorul peste hotare, ci si prin faptul ca sunt exponenti ai unei natii, ai unor idealuri, constituindu-se ca exemple pentru tinerii in formare, atat din tara de provenienta, cat si dincolo de ea”.

Cristian Cosmin, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Tineretului si Sportului,  a sustinut  mesajul , declarand ca sportivii extraordinari indeplinesc rolul de ambasadori ai Romaniei. De asemenea a precizat ca ar fi optim ca programele universitatilor din Romania sa includa mai multe ore si oportunitati de a face sport.

Razvan Burleanu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, a sugerat ca exista o responsabilitate uriasa a statelor de a investi in cultura si in sport, adaugand ca aceste investitii sunt esentiale cu atat mai mult cu cat Romania va gazdui patru meciuri din cadrul Campionatului European de Fotbal din anul 2020.

Pierre de Hillerin, directorul Centrului pentru Dezvoltarea Performantei Umane, a adus in discutie viata profesionala a sportivilor dupa ce acestia nu mai practica sportul care i-a consacrat, semnaland nevoia de o cultura autentica a sportului.

Radu Abramescu, producator general Digi Sport, a sugerat oportunitatea unor burse sportive, adaugand ca ar fi o sansa uriasa  pentru un student pasionat de  sport sa joace alaturi de sportivi din prima liga in cadrul unui meci gazduit de o universitate din Romania.

Mihai Dragos, presedintele Consiliului Tinerilor din Romania, si Vlad Pop, presedintele Federatiei SHARE, au promovat ideea ca sentimentul de mandrie de a fi parte a unei facultati pot fi  create si accentuat prin sportul universitar.

Participantii la conferinta au fost placut impresionati de povestile handbalistei Narcisa Lecusteanu, gimnastei Corina Ungureanu, baschetbalistului Virgil Stanescu si celor doi studenti castigatori ai competitiilor Student Sport: Laurentiu Militaru si Mihai Tibuleac. Ei au depanat amintiri din studentie dar au povestit si despre primele lor contacte cu sportul.

Evenimentul organizat de Asociatia Student Sport a fost si un prilej de lansare a primului numar al revistei Student Sport Magazin, o revista plina de povesti emotionante ale unor sportivi exceptionali si ale unor tineri care innobileaza sportul romanesc prin reusitele lor.

Galerie foto