You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Constantina Dita a fost premiata pentru intreaga cariera de presedintele COSR

Atleta Constantina Dita, campioana olimpica in proba feminina de maraton la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), a spus adio atletismului, dar inainte de retragerea sa oficiala presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) Alin Petrache i-a oferit un trofeu pentru intreaga activitate.

Alin Petrache: „Constantina Dita este dovada faptului ca pasiunea, impreuna cu disciplina si ambitia, pot face din vise o realitate, o realitate care ne-a adus impreuna, o realitate muncita, pentru care avem datoria sa-i fim recunoscatori. Suntem obligati sa invatam de la Constantina Dita. Ea ne va fi resursa si motivatie in drumul viitorului". Presedintele COSR  a felicitat-o pe marea sportiva pentru intreaga activitate si i-a urat multi ani in care sa-si  gaseasca bucuria, asa cum o regaseste fiecare iubitor al sportului de cate ori ii reitereaza  succesele!

La Beijing, la 38 de ani, gorjeanca Constantina Dita a devenit cea mai in varsta campioana olimpica la maraton din istorie, recordul precedent apartinandu-i unei sportive in varsta de 30 de ani!

Simbolic, Constantina Dita a participat la editia din acest an a Maratonului International Bucuresti (competitie la startul careia s-au aliniat aproape 9.000 de atleti, amatori si profesionisti, din 50 de tari), unde, in premiera, in proba feminina victoria i-a revenit unei romance. Paula Claudia Todoran, legitimata la CSM Zalau, a terminat cursa de 42 de km in 2 ore, 41 de minute si 23 de secunde, in vreme ce la masculin s-a impus kenyanul Michael Kipkorir Kipyego.

In semn de apreciere si respect pentru performantele obtinute in cei 25 de ani de cariera, organizatorii au inscriptionat pe medaliile oferite participantilor numele Constantinei Dita.

Galerie foto