You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Voluntarii, in plina cursa pentru JO de la Rio

Iubitorii de sport care doresc sa participe in calitate de voluntari la editiile de vara ale Jocurilor Olimpice si Paralimpice Rio 2016, progamate a avea loc in perioadele 5-21 august si 7-18 septembrie 2016, se mai pot inscrie on-line, accesand link-ul www.rio2016.com/volunteers, pana pe data de 15 noiembrie 2014.

Aspirantii vor  trebui indeplineasca urmatoarele conditii:
- sa cunoasca limba portugheza,
- sa poata lucra cel putin zece zile din perioada Jocurilor Olimpice,
- sa aiba mai mult de 18 ani,
- sa aiba studii elementare incheiate,
- sa poata participa la pregatirea din 2015. 

Organizatorii le vor asigura viitorilor voluntari: uniforma, cursuri de limba engleza, cursuri de pregatire in aria de actiune aleasa, transport local in comun si principalele mese pe zi.
Nu va fi asigurat transportul international pana la Rio de Janeiro si nici cazarea.

Interviurile cu candidatii straini vor avea loc, de asemenea on-line, in 2015, la o data care va fi stabilita ulterior. 

Jocurile Olimpice din 2016 se vor desfasura in Rio de Janeiro, in patru zone principale – Barra, Deodoro, Maracana, Copacabana, iar patru alte orase vor gazdui competitiile de fotbal – Belo Horizonte, Sao Paulo, Brasilia si Salvador de Bahia.

Sunt asteptati participanti din 204 tari, dintre care 6700 persoane din partea comitetelor olimpice straine, 10903 de sportivi, 25000 persoane care lucreaza in domeniul mass-media si 45000 de voluntari. 

Constructiile necesare bunei desfasurari a Jocurilor Olimpice au fost deja demarate, o atentie deosebita fiind acordata transportului in comun din Rio de Janeiro, in special prin dezvoltarea retelei de metrou. Reprezentantii brazilieni au subliniat ca lucrarile sunt avansate si ca vor fi gata in 2016.

 

 

Galerie foto